изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:15 EEST
НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ СА НАЙ-РАБОТЛИВИТЕ    
НовиниНа 48 деца от Каварна ще бъде разрешено да участват в разкопки на нос Калиакра. На прокурор вече е даден работодател от Добрич за нает без разрешение непълнолетен

За втора поредна година Добричка област води класацията в страната по най-голям брой дадени разрешителни за работа на деца, ненавършили 18 години. Само през юни Областната инспекция по труда в Добрич е издала 148 разрешителни, а към вчерашна дата те са били общо 200. Очаква се през лятото броят им да стигне 500, колкото да били и миналата година.
На лица под 16 години са издадени две разрешения за работа - за плетене на плитки и рисуване на керамични фигури. Дадени са и два отказа - за работа на момче като спасител и за строителен работник.
При поискани 146 разрешителни за работа на деца на възраст между 16 и 18 години, толкова са и издадените. Само вчера те са били 34. Непълнолетни получават разрешение да работят като сервитьори, помощник-сервитьори, пикола, продавачи на сладолед, продавач-консултанти в магазини за промишлени стоки, шивачи. Предстои да бъде дадено разрешение за работа и на 48 деца от Каварна, които ще се включат в разкопките на нос Чиракман, по проект на община Каварна. От Областната инспекция по труда посочиха, че през м.г., когато разрешенията за работа на непълнолетни са били около 500, не е имало тежки инциденти.
От началото на април при наемане на непълнолетни лица на работа без разрешение са завишени санкциите за работодателите. Първият вече си е изпатил за това, че е наел без разрешение непълнолетно момче за барман в заведение в Добрич. Преписката срещу него е предадена в прокуратурата.
 


Сходни връзки

НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ СА НАЙ-РАБОТЛИВИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди