изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:27 EET
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ПАТ КОКС Е НОСИТЕЛ НА ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА"    
НовиниПрезидентът Георги Първанов удостои с най-високото държавно отличие орден “Стара планина” Пат Кокс


Президентът Георги Първанов удостои с най-високото държавно отличие орден “Стара планина” председателя на Европейския парламент Пат Кокс, за изключителната му подкрепа за България за бърз напредък към присъединяването на страната ни към ЕС. От своя страна Кокс заяви, че приема това високо държавно отличие като признание за Европейския парламент.
Президентът Първанов заяви, че през всичките тези години Европейският парламент и неговият председател са откликвали на нашите съмнения и тревоги и са подкрепяли българската позиция в преговорния процес. Държавният глава даде висока оценка за работата на смесения парламентарен комитет “България - ЕС”, като изрази надеждата, че и в новия състав на парламента ще бъдат поканени наблюдатели от Народното събрание (НС), каквато бе волята на досегашния парламент. От своя страна, Пат Кокс заяви, че след приключването на техническите преговори на България с ЕС следва демократичната страна на въпроса с обясняването на народа какво означава на практика подготовката за членство в ЕС. Председателят на Европейския парламент изрази увереност, че след подписването на договора за присъединяването ни към ЕС, Европейският парламент ще покани български наблюдатели за участие в неговата работа.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ПАТ КОКС Е НОСИТЕЛ НА ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди