изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:37 EEST
ЧЕТИРИ ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ АКЦИИ НА "АЛ КАЙДА" ПУСНАТИ НА ВИДЕО    
По светаАмерикански военни и високопоставени иракски държавни представители от месеци твърдят, че бойци от чужбина играят важна роля в атентатите в Ирак


Абу Мусаб аз Заркауи пусна на видеокасета някои от най-големите терористични актове на "Ал Кайда". Касетата била предадена на кореспондент от списание "Тайм", за когото се предполага, че е близък на йорданския есктремист, информира Newsru.com.

На лентата са запечатани четири от проведените акции: взрив на неизвестен мост; атаката над "Дженеръл илектрик" (14 юни); взривът на кола бомба на 17 май, в резултат на който загина председателят на Преходния управляващ съвет на Ирак Изедин Салим; както и юнската атака над нефтени кладенци край Басра, довела до срив в цените на петрола.

В смразяващия видеоматериал се появяват чуждестранни мюсюлмански активисти от целия арабски свят, допълва Actualno.com, позовавайки се на "Ройтерс".

Видеофилмът показва как младежи, негодуващи срещу американската окупация на Ирак, се сбогуват с близките си, преди да се качат на автомобили и да се самовзривят в атентати из цял Ирак.

Виждат се мюсюлмански активисти, държащи гранатомети и автомати "Калашников", докато един от тях започва ритуал преди самоубийствен атентат. Той прочита изявление, в което казва на баща си, майка си, брат си и хората, които обича, че ще му липсват, но ще изпълни дълга си в свещената война.

Мъжът се представя с името Абу Харит ад Дозари и говори със саудитски акцент. След като прочита текста, той се качва в камион цистерна, пълен с бензин и посочва електрическа жица, с която ще задейства голяма бомба.

Видеофилмът го показва след това да се насочва към багдадския мост "Катимия", където камионът експлодира в големи огнени кълба.

Американски военни и високопоставени иракски държавни представители от месеци твърдят, че бойци от чужбина играят важна роля в атентатите в Ирак.

НЕТИНФО/НДТ
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ АКЦИИ НА "АЛ КАЙДА" ПУСНАТИ НА ВИДЕО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди