изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:30 EEST
УЕФА ИСКА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ В ПЪРВЕНСТВАТА    
Спорт Европейската футболна централа (УЕФА) има предложение броят на чуждестранните играчи в отборите от клубните първенства да бъде драстично намален.

Това стана ясно след събрание между УЕФА и ръководителите на 52-те национални асоциации в Европа, което се състоя в събота в португалската столица Лисабон. Също така европейската централа има намерение представителният отбор на всеки клуб да бъде съставен от максимум 25 футболисти, от които поне осем от тях да са от детско-юношеската школа.
Предложението, което цели да ограничи безразборното навлизане на чужденци в различните европейски първенства за сметка на младите местни играчи, може да влезе в сила от сезона 2005-2006 г. Президентът на германския футболен съюз Герхард Майер-Форфелдер подкрепи предложението, като според него отдавна е имал намерението да ограничи броя на чужденците в бундеслигата, които в момента са 60 процента от всички футболисти в германското първенство. Въпреки това вицепрезидентът на УЕФА Пер Равн Омдал заяви, че очаква голяма съпротива от страна на ръководствата на големите европейски клубове, но голяма помощ за приемането на предложението може да окажат местните футболни федерации.

УЕФА планирала да проведе разговори по този въпрос със синдикалната организация на професионалните футболисти, както и с Европейския съюз.

НЕТИНФО/НДТ
 


Сходни връзки

УЕФА ИСКА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ В ПЪРВЕНСТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди