изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:24 EET
"СДС ПОСТАВЯ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ЦЕЛИ НА ОСНОВАТА НА УСТОЙЧИВИ ЦЕННОСТИ"    
Политиказаяви пред журналисти вчера областният лидер д-р Меглена Попова




Пресконференция във връзка с провелото се от 2 до 4 юли в курорта "Боровец" разширено заседание на националния съвет на СДС бе дадена вчера в Добрич. На нея присъстваха областният лидер д-р Меглена Попова, д-р Ивелин Марков, Даниела Пеловска, Марияна Чунчукова, Нигохос Хубесерян и Румен Чамурлийски.
В разширеното заседание, освен областни и общински председатели на синята партия, са участвали също кметове, избрани с листата на СДС, водачи на листи, бивши и настоящи сини депутати, участници в управлението на двата кабинета на партията. Това са били общо 17 представители на Добричка област.
"СДС поставя политическите си цели на основата на устойчиви ценности... СДС е вдъхновител и гарант за модерния европейски проект на България... Ние залагаме на нов политически стил на взаимност и почтеност" - заяви пред журналистите д-р Меглена Попова. Тя обясни, че в рамките на Националния съвет са направени комисии за изготвяне на програми в различни направления.
Д-р Ивелин Марков посочи някои акценти от здравната програма. "СДС гарантира, че може да осигури бърз и равен достъп до качествена медицинска и стоматологична помощ. Здравната реформа в момента буксува на едно място" - заяви той и допълни, че приоритетни групи са майките, децата, възрастните хора и социално слабите. Сред акцентите в програмата е и по-високото качество на училищното и детското здравеопазване.
"В момента недостатък в икономиката на страната са недостатъчното инвестиции в производствената сфера" - каза Нигохос Хубесерян, който коментира икономическата програма на СДС. В нея е заложено намаляване на данъчната тежест - на корпоративния данък, на ДДС, на данъка, с който се облагат доходите на физическите лица и др. "Трябва да бъдат въведени европейските счетоводни стандарти и да се опрости данъчната отчетност, която в момента е една от най-тромавите в Европа" - заяви още той.
Сред принципите от социалната програма на сините са независимостта на личността, социалната справедливост и сигурност за всеки, всяко семейство да усети реално резултатите в своя дом, каза Марияна Чунчукова.
"Най-важна е програмата за сигурността. Без нея няма икономика, земеделие, здравеопазване и т.н." - каза на пресконференцията Даниела Пеловска и допълни, че, за да бъде тази програма ефективна, трябва да е създаде мотивация на личния състав. СДС по принцип подкрепя предложението на ген. Бойко Борисов за промени в Наказателния кодекс и това е заявил още преди 2 години в Народното събрание. Това само по себе си означава, че ще бъдат изгладени противоречията между законодателната и изпълнителната власт. СДС е за премахване на донаборната служба и за съставяне на професионална армия. Тя взе отношение и по икономическите въпроси, като заяви, че сините са против искането на Международния валутен фонд за ограничаване на кредитирането в България. Това щяло да доведе до смазване на българския предприемач. В момента СДС изготвял проект на Закон за българския инвеститор. "Трябва да се премахне данъчния рекет отстрана на контролните органи" - каза още Д. Пеловска. Тя подчерта, че програмата на СДС за земеделието предвижда да няма преференциално одобрени проекти. В момента такива имало за хора, приближени до управляващите, всичко ставало не толкова ясно и при закрити врати. Заложено е също формирането на земеделски кредитни кооперации, в който всички земеделски стопани да имат равен достъп. СДС е за правилно разпределение на квотите и за доброволна комасация на земята.
По време на заседанието на Националния съвет е била обсъдена и защитата на сините кметове по повод конкретни атаки спрямо тях, подчерта областният председател д-р Меглена Попова. НДТ
 


Сходни връзки

"СДС ПОСТАВЯ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ЦЕЛИ НА ОСНОВАТА НА УСТОЙЧИВИ ЦЕННОСТИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди