изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:22 EEST
РАЗБИХА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ВЪВ ВАРНА    
Ред и сигурностПроизводство на фалшиво евро е пресечено при мащабна международна специализирана операция, ръководена от главния секретар ген. Бойко Борисов

В разплитането на престъпната схема са участвали прокурори от Върховната касационна прокуратура, експерти от Европол, НСС, НСБОП, ДНСП, РДВР, РЗ БОП и сектор “Икономическа полиция” - Варна.

Уникална международна специализирана операция, ръководена и координирана от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов бе реализирана успешно днес. Компютърна конфигурация, служила за изработването на фалшиви евро, е открита и иззета във Варна в рамките на специализираната операция. В разплитането на престъпната схема са участвали прокурори от Върховната касационна прокуратура, експерти от Европол, НСС, НСБОП, ДНСП, РДВР, РЗ БОП и сектор “Икономическа полиция” - Варна. Разследването е започнало преди четири месеца в Австрия. С участието на експерти от Европол са определени техническите характеристики на принтер, отпечатвал фалшиви евробанкноти с номинал 100 и 50 евро и локална класификация 50 L 13 ,50 L 37 и 100 L 12 и 100 L 3. Неистинските пари са разпространявани от 10 месеца в Германия, Франция, Испания, Португалия, Белгия и Австрия.
Акцията е координирана и ръководена лично от ген. Б. Борисов, главен секретар на МВР. Тя е протекла при перфектно взаимодействие. Операцията, в която участват редица български служби, Европол и служби от други страни е в изпълнение на международна съдебна поръчка от Окръжния съд в Залцбург - Австрия. По дирите на фалшификатите са претърсени два адреса в гр. Варна и един в с. Слънчево. Извършени са и полицейски проверки в заложна къща и рекламна агенция в града. Открити и иззети са компютърна конфигурация и принтерът, “произвеждал” фалшивите банкноти. Провеждат се процесуално – следствени действия в изпълнение на съдебната поръчка от Австрия. Във връзка със случая предстои да бъдат разпитани трима български граждани.
При обиските са открити още софтуерни предпечатни материали за фалшифициране на официални документи от НОИ, Териториалната данъчна дирекция и други държавни институции.


МВР/НДТ
 


Сходни връзки

РАЗБИХА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди