изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:51 EEST
23 ДОБРИЧЛИИ ОТНЕСОХА ДЕСЕТ ЛЕВА ГЛОБА ЗА НЕПРАВИЛНО ПРЕСИЧАНЕ    
Ред и сигурност23 пешеходци са глобени от полицията в Добрич в рамките на проведената в цялата страна акция "Пешеходец" от 28 юни до 4 юли. Те са санкционирани заради неправилно пресичане, съобщиха от РДВР. Съставени са им фишове с глоба от десет лева.

.
Във връзка с безопасното движение на децата по пътя от МВР призовават шофьорите да бъдат особено внимателни в районите около училищата, детските заведения, спирките на масовия градски транспорт. Не трябва да се забравя, че детето не е "малък възрастен" и не може да се очаква от него логично и адекватно поведение. То е подвластно на своите емоции в играта и предприема действия, без оглед на безопасността си. Затова е желателно, когато шофьорите забележат деца на пътя и край пътното платно, да се намали скоростта - с готовност за спиране или маневра. Често, дори и да стои спокойно на тротоара, детето се втурва нелогично на платното, без да се огледа и попада в опасната зона на движещ се автомобил. Не са рядкост и случаите, когато детето се отскубва от ръката на възрастния. Шофьорите трябва да бъдат готови да реагират и при внезапна поява на дете на велосипед, със скейтборд или ролкови кънки.
 


Сходни връзки

23 ДОБРИЧЛИИ ОТНЕСОХА ДЕСЕТ ЛЕВА ГЛОБА ЗА НЕПРАВИЛНО ПРЕСИЧАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди