изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:03 EEST
ДЕЦА ОТ БОГАТИ СЕМЕЙСТВА КРАДАТ ЗАРАДИ ... ТРЪПКАТА    
Новини16-годишна проститутка ще ражда през август. В училищни дворове невръстни рекетьори раздават шамари за стотинки

Увеличава се броят на момичетата, които крадат, съобщи вчера Росица Добрева на заседание на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Става въпрос за задоволени с всичко деца на възраст между 12 и 14 години от хубави семейства, с упражняван родителски контрол и добри бележки в училище. Кражбите извършвали заради тръпката и за разнообразие. В единия от случаите момичето било хванато след третата кражба - на бижу от магазин. Преди това на два пъти задигало панталони. Единият от изпитаните методи бил да се пробва дрехата и незабелязано да се излиза от магазина с нея.
От началото на годината комисията е работила по 57 възпитателни дела срещу 125 малолетни и непълнолетни, съобщи още Р. Добрева. За сравнение, през цялата 2003 г. има 50 възпитателни дела с 80 участници в тях. Т.г. възпитателните мерки са наложени срещу 20 малолетни и 105 непълнолетни. Двама са настанени във възпитателно училище-интернат.
Сред проявите преобладава хулиганството, има 8 изнудвания, 7 случая на скитничество, 245 на кражби, един на проституция и др.
16-годишно проституиращо момиче е настанено във възпитателното училище-интернат в Подем, но след като се оказало, че е бременно, е върнато в Добрич. Ще ражда през август и е решило да задържи детето.
Момчета на 13 и 16 години са изнудвали ученици в двора на СОУ "Димитър Талев", каза още Р. Добрева. Искали им стотинки и ги заплашвали с бой. Едното от рекетираните деца дори получило няколко шамара.
На заседанието на комисията вчера бе направен отчет и на дейността на обществените възпитатели. Припомнено бе, че тази година със заповед на кмета Детелина Николова бяха назначени 10 възпитатели, които са работили с около 30 деца.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ БОГАТИ СЕМЕЙСТВА КРАДАТ ЗАРАДИ ... ТРЪПКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.82 секунди