изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:09 EEST
ПРЕМИЕРЪТ ЗАПАЛИ ОЛИМПИЙСКИЯ ОГЪН ПРЕД "АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ"    
Новини Министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски запали жертвеника с олимпийския огън пред храм-паметника “Св. Александър Невски”.

Той направи това заедно с олимпийския шампион от Атланта’96, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион по свободна борба Валентин Йорданов, който беше последният участник в 50-километровата щафета по улиците на София.

Първи към хилядите хора, стекли се на площада, се обърна председателят на Българския олимпийски комитет г-н Иван Славков: “Добре дошли софиянци в този хубав ден на този хубав празник. Благодарност към всички официални лица, организатори на тази великолепна проява. Надявам се да се присъедините към моя апел, отправен към министър-председателя да издигнем кандидатурата на София за зимни олимпийски игри. Ура!”.

След него думата взе и самият премиер. “Представители на 202 нации от пет континента ще премерят сили на 28-ата лятна Олимпиада. Сред тях ще бъдат и стотината български спортисти, които неведнъж през годините са ни карали да се чувстваме горди като българи. Нека да им пожелаем успех още отсега. Участвайки в Олимпиадата, страната ни отново ще покаже своята съпричастност към древните принципи на игрите - мотивация, упоритост и дух, които са ни необходими и на нас за постигането на целите ни. Изпращаме в Атина не само сърдечни поздрави, но и нашата воля за мир. На добър час!”, каза в словото си г-н Симеон Сакскобургготски.

На официалната церемония присъстваха още заместник-министърът на външните работи на Гърция Еврипидис Стилианидис, председателят на столичния общински съвет Владимир Кисьов, временно изпълняващият длъжността кмет на град София Минко Герджиков, министърът на младежта и спорта Васил Иванов и др.

Г-н Кисьов получи сертификат за преминаване на олимпийския огън през София, а копия на олимпийския факел бяха връчени на премиера Симеон Сакскобургготски и на председателя на Българския олимпийски комитет Иван Славков.

Празникът продължи с концерт на специално издигната за случая сцена, на която първи се качиха олимпийски призьори, записали заедно песента “Моя страна, моя България”.
iaf/ndt
 


Сходни връзки

ПРЕМИЕРЪТ ЗАПАЛИ ОЛИМПИЙСКИЯ ОГЪН ПРЕД "АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди