изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:58 EEST
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ СЕ СРЕЩНА С РУСКИЯ ПАТРИАРХ    
По света Президентът Георги Първанов е на посещение в Санкт Петербург, където проведе срещи с с губернатора на града и с руския патриарх Алексий ІІ.


По време на работната закуска президентът Георги Първанов и руският външен министър Сергей Лавров обсъдиха обстановката на Балканите, в Ирак и Афганистан. Специално бе подчертана ролята на България за свикването на комисията за реформи в ОССЕ. Русия също смята, че ОССЕ трябва да се реформира.

В Санкт Петербург Георги Първанов се срещна с руския патриарх Алексий ІІ. Срещата се състоя в Ивановския манастир, където се съхраняват част от мощите на Иван Рилски. На българския президент беше показана урната с мощите на светеца. В подземието на манастира е окачена и икона на българския чудотворец. В манастира освен това е погребан Йоан Кронщатски - чудотворец от времето на Александър ІІ, който е бил духовен наставник на императорското семейство и почитател на заветите на Иван Рилски.

Георги Първанов имаше и работен обяд с губернатора на Санкт Петербург Валентина Матвиенко, а по-късно се срещна с президентския пълномощник за северозападния федерален окръг Иля Клебанов.

Валери Тодоров - кореспондент на БНТ в Русия
bnt/ndt

 


Сходни връзки

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ СЕ СРЕЩНА С РУСКИЯ ПАТРИАРХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди