изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:07 EET
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ШАФХАУЗЕН ЗА ДЕЦАТА НА ДОБРИЧ    
По светаЕлена Бъчварова

Работната група на проекта "Pro Zoo Dobrich" в Шафхаузен организира неделно матине с благотворителна цел.

Според предварителната разгласа за концерта, дарените средства ще бъдат предоставени за изграждане на детска площадка и дооборудване на зеленото училище в добричкия зоопарк. След завършването на предназначената за тази цел просторна зала в административната сграда, възпитаниците на детските градини и учениците ще могат да се запознаят с посредничеството на модерна техника с тайните на природата, да слушат беседи на екологични теми, да участват в забавни игри и викторини.

Проявата в швейцарския град на Рейн под надслов "Помощ за хората и за животните" се превърнала в истински празник за много семейства с деца, спомоществователи на акцията, приятели на Добрич.Реторично прозвучал въпросът на ръководителката на групата и инициатор на проекта Барбара Геринг: "Необходим ли е наистина на един град, който има много и неотложни проблеми, зоопарк?" За да цитира веднага след това отговора на един от българските си партньори, помогнал й още при първите контакти с България: "Ние, българите, искаме да можем не само да задоволяваме основните си жизнени потребности. Нашите деца, всички ние се нуждаем не по-малко от природа и култура!"

Със сигурност проектът, започнал преди повече от десет години със спасителна помощ на оцеляването на обитателите на стария зоопарк и еволюирал до днешната модерна концепция на открития м.г. природен парк , доказа своето право на живот. Като една чудесна крайградска зелена зона за възпитаване на респект и приятелство към животните сред най-малките,а и за техните родители, съобразена с най-съвременните екологични изисквания.

И докато на концерта звучали камерни музикални интерпретации, възпроизвеждащи звуците на животинския свят, виртуозни изпълнения на пиано и обой,децата рисували с радост своите цветни представи за обитателите на природата.Празникът бил наситен с добро настроение,смях, забава. А дарените накрая от публиката средства за връстниците им в добруджанския град - 2150 швейцарски франка /2750 лева/, са истински щедър и от сърце направен пореден жест на приятелство към нас от хората в Шафхаузен.
 


Сходни връзки

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ШАФХАУЗЕН ЗА ДЕЦАТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди