изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:20 EEST
ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ ЩЕ ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ НА КАВАРНА    
ИкономикаТя ще поддържа контакт с офиса на общината в София. По проект на програма ПЛЕДЖ в с. Българево ще се ремонтират две къщи

Кметът на Каварна Цонко Цонев откри официално вчера новата туристическа агенция в морския град. Той преряза лентата й, а отец Василий, който обслужва храм "Свето Успение Богородично", отслужи водосвет. На откриването присъства и Цветана Иванова - координатор по програма ПЛЕДЖ към Министерството на труда и социалната политика.
Агенцията, както НДТ вече съобщи, се изгражда по проект "Стимулиране на туризма в община Каварна чрез създаване на агенция и подпомагане обновяването на част от квартирния фонд". Той се финансира по програма ПЛЕДЖ.
Туристическата агенция на Каварна е разположена в центъра на града. Помещението, в което е настанена, е предоставено от община Каварна безвъзмездно, за срок от три години. Засега в нея са назначени двама души. Предвижда се техният брой да се увеличи, като се назначат и екскурзоводи. В агенцията ще се предлага връзка между търсенето и предлагането на туристическия пазар в морския град. Там гостите на Каварна ще могат да получават информация за хотелите, ресторантите, частните квартири, туристическите маршрути. Тя ще поддържа постоянна връзка с офиса на община Каварна в София.
От кметството в Каварна припомниха, че по проекта "Стимулиране на туризма в община Каварна чрез създаване на агенция и подпомагане обновяването на част от квартирния фонд" предстои да бъдат ремонтирани две къщи в село Българево, а целта е те да се използват за развитие на селски туризъм. На организирания конкурс са депозирали кандидатурите си четирима собственици на обекти в селото. Определени за включване в проекта са двама. Те е трябвало да отговарят на изискванията да имат опит в сферата на туризма, да са собственици на имотите, в семейството да има безработни. Предстои до няколко седмици да бъдат ремонтирани двете къщи.
Общата стойност на проекта "Стимулиране на туризма в община Каварна чрез създаване на агенция и подпомагане обновяването на част от квартирния фонд" е 30 000 долара, от които 15 000 долара се осигуряват от община Каварна.
 


Сходни връзки

ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ ЩЕ ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ НА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди