изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:05 EEST
3000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ФАЛШИВ БОЛНИЧЕН ЛИСТ    
ПарламентИвелина ОПРИКОВА, спец. кор. на |НДТ в Народното събрание


Премиер и президент да дадат обяснение как и защо са подписали указа за награждаването на професор Мръчков.Това поискаха хората на Костов и внесоха актуален въпрос към министър-председателя в деловодството на НС. При награждаване с високото отличие по правилник президентът трябва да подпише указа, премиерът да го преподпише, а министърът на правосъдието да му удари държавния печат.
Броят на виновниците за прословутата значка с всеки ден нараства. 145 ордена е раздал президентът Георги Първанов от началото на своя мандат. Според хората на Костов няма система при номинацията на високото отличие и връчването му губи смисъл. Академик Благовест Сендов, борецът Боян Радев, скулптоът Вежди Рашидов, Петър Манджуков –собственик на частна телевизия, известен с червената петролна афера, шефът на Олимпийския комитет Иван Славков и медийният бос Тошо Тошев – всички те са орденоносци, окичени със “Стара планина”. Според царския депутат артистът Явор Милушев орденът трябва да се дава от 5 до 10 пъти в годината, за да има наистина стойност. От ДПС са категорични, че са нужни промени в Закона за ордените и медалите и искат номинациите да се контролират от политиците.
Управляващите са категорични, че поправките няма да минат в пленарната зала, защото не звучат логично. Не може политиците да определят кой е достоен да се
окичи с орден, защото мнението им ще бъде субективно и номинациите ще се политизират.
Подписката за оставката на парламентарния шеф не се увенча с успех. 48 депутати я подкрепиха. Останалите твърдо застанаха зад проф. Герджиков.
В пленарната зала при ударен труд присъстващите малцина депутати приеха промениете в няколко закона. Законът за здравето бе окончателно приет. Солени глоби до 3 000 лв. за всеки лекар, издал фалшив болничен лист, приеха депутатите. Глоби ще има и за алтернативните лечители, нарушили закона, както и за докторите, които в кризисна ситуация откажат спешна медицинска помощ. Според шефа на лекарската комисия д-р Атанас Щерев, лекарите в България били крайно недоволни от санкциите, които НС им определя. За тяхно успокоение докторът бе категоричен, че влезем ли в ЕС, заплатите им ще са вдигнат точно 10 пъти. Законът за здравето влиза в сила в началото на 2005 г.
Следващият закон, приет ударно, бе Законът за устройството на територията. Край на строежите върху зелените площи - категорично отсякоха депутатите. Могат да се строят само спортни и детски площадки и то не в особено голям размер.
Приет бе и Законът за малките и средни предприятия.Тези, които все още работят и съществуват, ще бъдат под закрилата на специална агенция, която ще бди над тях и ще ги насърчава. Депутатите изготвиха и специална стратегия, която да помага на малките производители. Държавата задължително ще ги насърчава и ще окуражава капиталовложенията в България. Насърчителна банка ще кредитира дребните производители при преференциални условия. Всички страни от ЕС са разработили свои специални програми за подпомагане на малките и средните фирми. В закона е използван и 50-годишен челен опит на американците.

 


Сходни връзки

3000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ФАЛШИВ БОЛНИЧЕН ЛИСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди