изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:23 EEST
БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПРОМЕНИ ПОЛИТИКАТА СИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИРАК    
Заложници България обеща, че няма да промени политиката си по отношение на Ирак, след като двама нейни граждани бяха взети за заложници от екстремисти, които заплашиха да ги убият, предаде BBC News.

Ислямска радикална групировка заплаши да убие българите, ако всички иракски затворници не бъдат освободени в рамките на 24 часа, съобщи телевизия “Ал Джазира”.
Катарската телевизия излъчи видеозапис, на който се виждат двамата мъже, чиито ръце са завързани, а до тях са застанали трима въоръжени мъже. България идентифицира заложниците като шофьори на камиони.
“Ал Джазира” съобщи, че е получила видеокасетата от групировката “Джамаа ат Тоухид уа Джихад”, която се счита, че е оглавявана от един от лидерите на “Ал Кайда” Абу Мусаб ал Заркауи. Счита се, че нейни членове са обезглавили двама заложници в Ирак – американския бизнесмен Ник Бърг и южнокорееца Ким Сун Ил. Българското правителство, обаче, обяви, че няма да се поддаде пред заплахата да бъдат убити заложниците – Ивайло Кепов и Георги Лазов.
“България е стабилна държава с предсказуема външна политика и не можем да очакваме да се промени външната политика заради една или друга групировка”, заяви министърът на външните работи на България Соломон Паси. BBC/IAF/NDT

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПРОМЕНИ ПОЛИТИКАТА СИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИРАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди