изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:18 EEST
ДОГАН Е ЗА ТИХАТА ДИПЛОМАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЗАЛОЖНИЦИТЕ    
ЗаложнициВсяка прибързана реакция и като недоволство, и като емоционалност може да навреди на ситуацията, коментира днес пред журналисти лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод похитените в Ирак българи.

Дайте възможност на външно министерство да предложи конкретни мерки, добави той. В отговор на въпрос дали България има полезни ходове в тази ситуация Доган отговори, че те са много малко, но първо външно министерство, като най-компетентният орган в случая, трябва да направи експертиза на ситуацията и да предложи варианти. На въпрос дали трябва да има промяна в българската позиция спрямо Ирак лидерът на ДПС отговори, че външният министър Соломон Паси ще направи брифинг в парламента заедно с комисията по външна политика и вероятно там ще бъде дадена експертиза за ситуацията и евентуално това, което ще предприеме правителството. Попитан възможни ли са преговори, Доган отговори, че преговорите са инструмент в новия световен ред, независимо какви са конфликтите и какви са страните. Ако няма преговори, ние обричаме тези хора, посочи той. Ако няма преговори, другият подход е силов подход, добави Доган. На въпрос какво означава силов подход от страна на България, той отговори, че е казал, че в случая са възможни два подхода, а не, че това ще го направи България.
ИАФ/НДТ

 


Сходни връзки

ДОГАН Е ЗА ТИХАТА ДИПЛОМАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЗАЛОЖНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди