изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:14 EEST
БЪЛГАРИТЕ СЕ ВЪЗПРИЕМАТ КАТО ОКУПАТОРИ В ИРАК    
ЗаложнициЖурналистът Алекс Йорданов бе отвлечен в Ирак и освободен след 4 дни

Френският журналист от български произход - Александър Йорданов, бе пленен на 11 април тази година от групировката "Сарая ал муджахидин" на път за Кербала.

През четирите дни плен той е подлаган на изтезания, унижения и заплахи. При завръщането си в България той заяви за Би Ти Ви, че всички иракчани възприемат коалиционните сили, като окупатори.

"Всеки от десетте пъти, в които ме местиха от едно място на друго, се срещах с различни хора - военни, духовници, бивши служители на режима на Саддам. Всички, дори и тези, които враждуват помежду си, са обединени в действията си срещу коалицията", заяви журналистът.

Попитан как иракчаните възприемат българите, Александър каза: "Като окупатори. Сами виждате - всеки ден се стреля както по поляците, така и по българите. Грешката на България е, че от години играе с американската карта, вместо да залага на европейската. Сега България трябва да се съобрази с ООН и дори да изтегли своя контингент, докато ООН не се ангажира. Само общо решение, постигнато от Обединените нации, може да има ефект."

При освобождаването му похитителите на Алекс Йорданов изпратиха писмо, в което заявиха, че следващите потенциални заложници са американците и представителите на "страните, участващи в окупацията".

btv/ndt
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИТЕ СЕ ВЪЗПРИЕМАТ КАТО ОКУПАТОРИ В ИРАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди