изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:23 EET
РУСИЯ ОТРЕЧЕ ДА Е НАРУШАВАЛА ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ГРУЗИЯ    
По света Руските ВВС отрекоха твърденията, че техни самолети са нарушили въздушното пространство на Грузия, предаде РИА Новости.


Ръководителят на пресслужбата на ВВС на Русия полковник Александър Дробишевский заяви, че разпространената от Тбилиси информация за, по всяка вероятност, случайно нарушаване на въздушното пространство на Грузия от руски военни самолети, не отговаря на истината. По думите му нито днес, нито вчера руската авиация не е извършвала полети по протежение на руско-грузинската граница, както и в района на Северен Кавказ.
По-рано грузинският президент Михаил Саакашвили изрази недоволство от нарушаването на въздушното пространство на Грузия от руската авиация.
“Надявам се, че нарушаването е станало случайно”, добави Саакашвили.
Той обяви още, че от Русия в Южна Осетия се транспортират нови пратки с оръжие.
“Не мисля, че това е изгодно на когото и да е. Опитите съществуващият конфликт да бъде пренесен на плоскостта на грузинско-осетинските отношения са безсмислени. Това е въпрос на грузинско-руските отношения и нека осетинците стоят извън него”, каза Саакашвили.
Той се обяви за конструктивен диалог с Москва, но “ако някой от руската Дума се опитва да ни сплаши, това няма да стане. Ние не сме от страхливите.”
Саакашвили каза също, че “във Вашингтон са много добре информирани” за ситуацията в Южна Осетия. “Утре заминавам на посещение във Великобритания. Сега за нас е изключително важна подкрепата на международната общност. Целият свят трябва да знае, какво всъщност става” в Южна Осетия, отбеляза Саакашвили.
Той заяви в обръщение, излъчено от всички грузински телевизии, че Грузия не иска война с Южна Осетия. “Готови сме да преговаряме за какъвто и да е статут. Искаме мир, въпреки че вчера в Южна Осетия бяха ранени петима грузински полицаи. Нима нямахме повод за начало на война? Но не го направихме, защото не искаме война”, каза президентът.
“Ако, обаче в Южна Осетия пристигнат чужди наемници, обещавам те да бъдат изгонени”, подчерта Саакашвили. “Някои сили в руското военно ръководство се готвят за агресия спрямо Грузия. Грузия, обаче ще се защитава и целият свят ще защитава грузинските интереси”, подчерта той. “Това може окончателно да провали руско-грузинските отношения, които с огромни усилия започнаха постепенно да се подобряват”, отбеляза още държавният глава на Грузия. RIA/IAF/NDT
 


Сходни връзки

РУСИЯ ОТРЕЧЕ ДА Е НАРУШАВАЛА ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ГРУЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди