изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:35 EEST
СЪБИРАТ НА КОМПАКТДИСК BBC-ЛЕКЦИИТЕ НА ПЕТЪР УВАЛИЕВ ЗА БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛИ    
КултураИма предложение да се издаде компактдиск с лекциите по BBC на Петър Увалиев, посветени на български писатели, съобщи в петък пред журналисти неговата съпруга Соня Руув-Увалиева.

Тя разказа също, че фондацията "Семейство Увалиеви" ежегодно организира различни мероприятия в България. Тази година студентите от всички университети в страната могат да участват в конкурс като напишат есе на тема "Обединена Европа - шанс за моето поколение". Всяка година фондацията организира лекции в памет на Петър Увалиеви. Също ежегодно българската секция на BBC в Лондон заедно с факултета по журналистика при Софийския университет провежда състезанието "Млад радиожурналист".
Фондацията "Семейство Увалиеви" е създадена през 1999 г. Така Петър Увалиев и неговата сестра са искали да възпоменат майка си Дина, разказа Соня Руув-Увалиева, и затова фондацията е кръстена на фамилията. Дина Увалиева е била директор на начално училище в София в края на 20-те години на миналия век. Членовете на фондацията са приятели на Петър Увалиев и неговото семейство - проф. Боян Пенков, Светлин Русев, Александър Ангелов, Иво Хаджимишев, доц. Славка Славова и др.
 


Сходни връзки

СЪБИРАТ НА КОМПАКТДИСК BBC-ЛЕКЦИИТЕ НА ПЕТЪР УВАЛИЕВ ЗА БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди