изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:37 EEST
КАВАРНЕНСКИ ХОР ВЗРИВИ ПУБЛИКАТА В УНГАРИЯ    
Култура"Морска звезда" спечели Гран при в раздела "Вокал" на Международния младежки конкурс "Балатон - изкуство - младост"

Детски хор "Морска звезда" към СОУ "Ст. Караджа" от гр. Каварна е спечелил Гран при в раздел "Вокал" на международния младежки конкурс "Балатон - изкуство - младост". Това съобщи за НДТ пресаташето на община Каварна Мария Сотирова, която е получила SMS от хористите вчера. От него става ясно още, че каварненските хористи са взривили унгарската публика, която плачела при техните изпълнения и на крака скандирала "България". Снощи трябваше да се проведе галаконцертът на лауреатите в конкурса.
Хор "Морска звезда" е единственият представител на България в конкурса. Той се провежда в гр. Балатонфюред и е част от мероприятията на ЮНЕСКО и е с доказано значение за културния живот на Европа. Известни представители от света на изкуството участват в журито на "Балатон - изкуство - младост". В него участват още членове на правителството на Унгария и представители на посолствата на държавите-участнички.
 


Сходни връзки

КАВАРНЕНСКИ ХОР ВЗРИВИ ПУБЛИКАТА В УНГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди