изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:24 EEST
ДОБРУДЖАНСКИ НИВИ ВЛЯЗОХА И В МОРЕТО    
ЗемеделиеПроверка на Министерството на земеделието и горите, която имаше за цел да уточни дали има разминавания между реалните граници на върнатите на собствениците им земеделски земи и на изключителната държавна собственост, каквито са плажовете, е установила, че 4 декара ниви в Добричка област са върху плажа и дори в морето.

Това е съобщила зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Гегова, цитирана от вестник "24 часа". Припомняме, че комисията заседава в Добричка област преди няколко месеца и целта й бе именно да оправи проблемите със застъпването на имоти с плажната ивица. Възможностите за изход от ситуацията били някои от собствениците да бъдат обезщетени или да получат земи в близост до имота.
Както НДТ неотдавна писа, нивите край морето са най-скъпи. Англичанин плати 50 000 лева за един декар земя между Албена и Балчик, в района на "Златната рибка". От областната управа в Добрич казаха, че при тях инфорпмация за проверките все още няма.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНСКИ НИВИ ВЛЯЗОХА И В МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди