изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:08 EET
БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДПОЧИТАНО МЯСТО ЗА ТУРИСТИТЕ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ    
По света Туристите от Швейцария прекарват незабравимо летните си отпуски в България, пишат в обширни материали за страната ни швейцарският ежедневник “ST. GALLER TAGBLATT” и периодичното печатно издание “SEC+Info”.


Под заглавието “България привлича жителите на гр. Тогенбург” швейцарският всекидневник пише, че страната ни става все по-привлекателна туристическа дестинация за швейцарските туристи. Ако преди години най-предпочитани от тях са били испанският курорт Майорка и Гранд Канария, то сега красотата, природните и историческите забележителности на България завладяват чуждите туристи, се посочва в статията.
България в момента предлага един от най-атрактивните туристически продукти за туристите в Европа, се изтъква в обширен материал за страната ни и в периодично печатно издание на Швейцарската търговска камара “SEC+Info”. Авторът на публикацията – журналистката Перниле Будтц, посочва, че у нас има над 300 музеи и художествени галерии, 160 източноправославни манастира и над 40 000 исторически забележителности, голяма част от които са паметници на културата. Отбелязва се, че 7 от тях са защитени от ЮНЕСКО. Публикувани са снимки на Рилския манастир, на Античния театър в Пловдив и т.н.
В статията се посочва, че туристическият сектор е доминиращ за България и е основен експортен продукт. Подчертано е, че 70% от западноевропейските туристи посещават модерните комплекси по Черноморското крайбрежие, 10 на сто планинските курорти, а 20% предпочитат еко- и културния туризъм. Изданието разказва и за природните богатства на страната ни – за красотата на Пирин, Рила, Родопите, Витоша и Стара планина. Посочено е, че националните паркове на страната ни са с най-разнообразната флора и фауна на континента.
Това е втората поредица от статии за българския туризъм, които излизат в швейцарския печат. В края на миналия месец най-големият швейцарски всекидневник “Нойе Цюрхер Цайтунг” публикува обширен материал за България, под заглавието “Запазената марка “Балкани”. България предлага нещо повече от Черноморско крайбрежие”. Изданието определи страната ни като една от най-атрактивните туристически дестинации в Европа.
За първите пет месеца на годината страната ни е посетена от 8 466 швейцарски туристи, което е 56,17% повече от същия период на 2003 г. През миналата година 14 405 граждани на Швейцария са прекарали отпуските си у нас. Това е с 54 на сто повече от 2002 г.
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ/НДТ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДПОЧИТАНО МЯСТО ЗА ТУРИСТИТЕ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди