изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:42 EEST
ИРАК ТВЪРДИ, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ СА ЖИВИ    
ЗаложнициДвамата българи и филипинският шофьор, отвлечени от ислямистки групировки в Ирак са живи, заяви говорителят на Министерството на вътрешните работи на Ирак Аднан Абдул Рахман, цитиран от АФП.


“Не сме получавали информация, че те са били убити и не сме откривали тела... Смятаме, че българските заложници са живи и в добро здраве”, каза Рахман.
Както по-рано Агенция “Фокус” съобщи, около обяд се е завързала престрелка между войници от Иракската национална гвардия и бунтовници в северния град Мосул. Кореспондентът на телевизия Дубай твърди, че инцидентът е бил свързан с търсенето на двамата български заложници. Бунтовниците открили огън от автомобилите си срещу патрул на гвардията. При престрелката са загинали двама от нападателите и иракски войник. Девет иракски войници са били ранени, съобщиха източници от медицинските среди. Според Voice Of America загинали са иракски войник и един от бунтовниците. Преди това американското командване в Ирак обяви, че по американски патрул в града са били хвърлени две гранати.
IAF/NDT
 


Сходни връзки

ИРАК ТВЪРДИ, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ СА ЖИВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди