изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:10 EEST
БЪЛГАРСКИЯТ ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ В КЕРБАЛА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКЛОНЯВА ОТ МАНДАТА СИ    
ЗаложнициСофия. Българският военен контингент в Кербала не може да се отклонява от мандата, с който е изпратен в Ирак, и не може да се намесва в кризата с българските заложници.

Контингентът ни не може да влиза в преговори, нито да предприема някакви други подобни действия, тъй като не е изпратен там с такива пълномощя. Това каза пред Агенция "Фокус" говорителят на Министерството на отбраната (МО) Румяна Стругарова. Тя потвърди, че се очаква по-късно днес официална позиция на Министерски съвет във връзка с новината за убийството на единия от нашите заложници в Ирак, отделна позиция на МО не може да има, тъй като то не е страна по случая, добави още тя.
Обстановката в зоната за отговорност на българския контингeнт е спокойна, съобщи още Румяна Стругарова. Спокойна е и обстановката в целия град Кербала. Приключила е напълно ротацията на двата ни батальона с прибирането снощи на последната група от 138 наши военнослужещи.
Румяна Стругарова добави, че в МО продължава да се събира и анализира оперативна информация за случая с българските заложници.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИЯТ ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ В КЕРБАЛА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКЛОНЯВА ОТ МАНДАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди