изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:05 EEST
АКЦИЯТА НА ИРАКСКАТА ПОЛИЦИЯ Е ОСУЕТИЛА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ    
ЗаложнициАкцията на иракските специални части край Мосул вчера по обяд е осуетила освобождаването на българските заложници, съобщи за “Фокус” високопоставен арабски правителствен източник.

Той каза за агенция “Фокус”, че усилията на българската държава за спасяването на българските заложници са съвпаднали по време с операция на иракските сили за сигурност в столицата Багдад и град Мосул. Това е усложнило критично обстановката и възможностите за благоприятна развръзка, независимо от всички предприети усилия на българските институции за разрешаване на кризата със заложниците.
Според арабския правителствен служител именно престрелката между иракските сили за сигурност и терористите в околностите на град Мосул вчера около обяд, за която “Фокус” съобщи, е станала причина освобождаването на заложниците да не се осъществи.
По-рано вчера кореспондент на телевизия Дубай твърдeше, че инцидентът е бил свързан с издирването на двамата български заложници. В престрелката е имало убити и ранени и от двете страни.
Заедно с операцията в северните райони на Ирак, паралелни действия на полицията и силите за сигурност са били проведени в столицата Багдад. Арестувани са били над 500 заподозрени в престъпления.
От турската страна на границата, със съдействието на местните власти, България е била създала необходимата организация за приемането на заложниците. IAF/NDT
 


Сходни връзки

АКЦИЯТА НА ИРАКСКАТА ПОЛИЦИЯ Е ОСУЕТИЛА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.87 секунди