изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:59 EEST
ДО ПОНЕДЕЛНИК БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ СА БИЛИ ЖИВИ    
Заложници Президентът Георги Първанов заяви, че до понеделник е имало информация с висока степен на достоверност, че българските заложници са били живи и едва ли нашият сънародник е екзекутиран преди повече от ден.

Президентът Георги Първанов каза в кулоарите на парламента, че в момента все още е в ход процедура за проверка на информацията, че единият от заложниците е убит. Българските институции направиха много, но очевидно недостатъчно, каза президентът Първанов. “Наистина българските институции направиха много. Онези органи в това число и специалните служби, които имаха своите ангажименти по събирането на информация, по обработването на възможни варианти за решаването на въпроса, наистина направиха много, но очевидно недостатъчно, защото след като резултатът е такъв, поне на този етап, наистина резултат, който само може да ни тревожи.”, заяви Георги Първанов. Той каза още, че в нито един момент не са водени преговори с терористите още повече, че българските власти недвусмислено са заявили, че това са политически искания, които са неизпълними. Президентът отговори на въпроса имало ли е искане за оттегляне на нашия контингент от Ирак: “По този въпрос знаем това, което знаете и вие. Различни са тълкуванията на онова, което тече по медиите, каквото и да е, дали го има или няма това искане, българските институции заявиха недвусмислено, че нашият ангажимент по възстановяването, по стабилизирането и по демократичното развитие на Ирак остава, защото това е вече. За разлика от началото на войната, подчертавам, сега вече това е ангажимент на ЕС, който застана недвусмислено в подкрепа на тази политика. Това е ангажимент на НАТО. Това е една политика, която намира своята подкрепа в много други страни.”, каза Георги Първанов. Той специално отбеляза усилията на арабската общност в България за освобождаване на нашите заложници. Държавният глава потвърди, че е бил информиран за посещението на генерал Бойко Борисов в Ирак.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ДО ПОНЕДЕЛНИК БЪЛГАРСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ СА БИЛИ ЖИВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.06 секунди