изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 14 ЮЛИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната


Пловдив. Престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества, е разкрита вчера от служители на регионалната дирекция. Задържани са трима пловдивчани, след като в тях са открити около 225 литра течност, наподобяваща оцетен анхидрид, 7 хапчета амфетамин и около грам кафяво прахоообразно вещество, наподобяващо хероин. Вчера около обяд до бензиностанция на Брезовско шосе полицаите спират за проверка “Ауди 80”, управляван от криминално проявения Златан Й./21 г./. При претърсването те откриват пластмасово шише от 0.50 мл, пълно с безцветна течност със специфичен мирис, наподобяващ оцетен анхидрид. Малко по-късно на паркинг край бул.”Княгиня Мария Луиза” служителите на реда претърсват и л.а. “Форд Скорпио”, шофиран от Самуил М./ 42 г./. В колата намират 5 пластмасови туби с по 25 литра от същата течност. Следва обиск в дома на Самуил М., откъдето са иззети още около 100 литра от течността, 7 хапчета амфетамин и около грам кафяво прахообразно вещество. В хода на операцията е установено, че Златан Й. е получил малкото пластмасово шише от съгражданина си Ангел Б./ 51 г./ , осъждан вече за разпространение на наркотици. Той е засечен и задържан от полицаите в кафене на ул.”Ландос”. Триото е в ареста за 24 часа. По случая е образувано следствено дело. По първоначални данни, съпричастни към групата са и заловените ден преди това в апартамент в ж.р. “Тракия” в Пловдив Ангел К., Марин Р. и Никола Д. с общо 12 пакетчета с кафяво прахообразно вещество, наподобяващо хероин, и 2 хапчета амфетамин.

Перник. 15 игрални автомата са иззети при специализирана проверка на служители от НСБОП, регионалното звено за борба с организираната престъпност и Държавната комисия по хазарт. Акцията е реализирана вчера. Ротативките работели без необходимите от ДКХ разрешения за организиране на хазартна дейност. Десет от тях били монтирани в две кафенета в централната част на града, а други пет автомата - в заведение на спирка „Металик”в ж.к. „Изток”. На двамата собственици са съставени актове за административни нарушения. През последните три години служителите на реда констатират едни и същи нарушения на Закона по хазарта и престъпление по чл. 327 от НК за организиране на незаконен хазарт, за които до този момент се налагат и съответните административни наказания. Експертите поясняват, че средният месечен доход от дейността на една зала, в която има от 3 до 5 такива ротативки е около 1 500 лева.

Пазарджик. В РПУ-Пазарджик за срок от 24 часа е задържан Васил Т. /23 г./. Вчера криминалисти на РДВР заловили младия мъж около 12.20 часа на бул. „Г.Бенковски” в близост до тролейбусна спирка. В себе си носел 3 книжни пакета с кафяво прахообразно вещество, тип-писмо. Направеният полеви тест реагирал на хероин. Общото тегло на наркотика било 0.4 гр. Последвал обиск в дома му, където служителите на реда, заедно със следовател, са намерили и иззели още 20 такива пакета с общо тегло 3.8 гр и 1.8 гр от същата дрога в насипно състояние. Там криминалистите открили и пособия за пакетирането на твърдия наркотик. По случая е образувано следствено дело.

Благоевград. Служители на РПУ – Банско издирват група крадци, които от известно време обикалят села от общината под благовиден повод - предлагат стоки за продан. Вчера за измамниците сигнализирала жена от с. Обидим. Тя разказала, че предния ден в дома й дошли трима непознати. Единият от тях започнал да й предлага стоката - престилки и чорапи. Докато жената разговаряла с „дистрибутора”, другите двама набързо претарашили стаите. След като пазарлъкът не се състоял и жената пропъдила „търговците”, разбрала, че от сандък в една от стаите са „изчезнали” 1966 лева. В РПУ – Банско е образувано полицейско дознание по случая.

София. Грабители са задържани в столичното Първо РПУ. Преди дни 47-годишен мъж подал жалба, че около полунощ на пл. „Св.Неделя” го нападнала група непознати. След като го набили те му взели портфейла с пари и документи и ръчния часовник. Криминалистите бързо влезли по дирите на извършителите. Те заловили триото – Василка Т. /22 г./, вече осъждана, Слави А. /19 г./ и съучастника му Парашкев В., известен на органите на реда. Вчера състав на СРС е наложил на тримата мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Столичанин, станал жертва на измама, подал жалба в Трето РПУ и помолил за съдействие. Той разказал пред полицаите, как през септември миналата година дал под наем личния си тежкотоварен автомобил „Мерцедес” на Йордан Т. /40 г./. Наемателят му платил първата вноска, но след това изчезнал безследно с камиона и се укрил. Не след дълго, криминалисти, които се заели със случая, открили возилото в заложна къща в ж.к. „Фондови жилища”. На Йордан Т. е наложена мярка „Подписка”. Срещу него се води дознание за измама.
МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 14 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди