изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:50 EEST
КРАДЦИ ОТНЕСОХА 150-КИЛОГРАМОВА БРОНЗОВА КАМБАНА    
Ред и сигурност
Неизвестни апаши са откраднали бронзова камбана от двора на основно училище "Отец Паисий" в село Батово, съобщиха от полицията вчера

Сигналът за кражбата е подаден във Второ РПУ на 13 юли, а камбаната е задигната през нощта чрез демонтаж. Служители на полицията издирват крадците. По случая е образувано полицейско дознание.
От хора от с. Батово НДТ научи, че най-вероятно кражбата е извършена между 2-3 ч. през нощта срещу вторник, а крадците са били четирима или пет души, защото камбаната тежи 150 килограма. Тя е поставена в двора на сградата, в която се помещават едновременно училище "Отец Паисий" и ЦДГ в селото. Първа кражбата установила чистачката в детската градина, която отивала на работа в 6 ч. сутринта. Според запознати, ако камбаната бъде предадена в пункт за вторични суровини, при цена на бронза 1.50 лева за килограм, крадците биха взели над 200 лева. Камбаната обаче е над 70-годишна и осведомени не изключват вероятността апашите да се опитат да я пласират като ценност.
Бронзовата камбана е правена в Букурещ и е поставена в двора на училището, което е на 110 години, през 1930 г. Тогава, по румънско, село Батово се казвало Читалар. Върху камбаната има и надпис на румънски език.
 


Сходни връзки

КРАДЦИ ОТНЕСОХА 150-КИЛОГРАМОВА БРОНЗОВА КАМБАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди