изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:28 EEST
ПРАВЯТ ВТОРИ ЕТАЖ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеОт тази седмица се строи втори етаж в сградата на Международния колеж в Добрич, съобщи за НДТ ректорът доц. Тодор Радев.

Така за нуждите на висшето училище ще бъдат направени още 12 нови зали, втора компютърна зала, както и допълнителни офиси за преподавателите. Те трябва да бъдат готови до началото на септември.
Наесен колежът в Добрич ще започне новата учебна година с общо 400 студенти, които ще се обучават в професионалните направления "Туризъм", "Икономика" и "Стопанско управление". Новост ще бъде четвърто направление, реализирано съвместно с Аграрния университет в Пловдив, което ще предлага специалностите "Агробизнес", "Растениевъдство" и "Животновъдство". Обучението ще бъде по програмата на аграрен колеж в Швейцария. Ще идват преподаватели от Аграрния университет в Пловдив, а изпитите тук ще се признават, ако някой от студентите пожелае да продължи обучението си там.
През септември новоприетите студенти в Международния колеж в Добрич ще бъдат между 150 и 200, каза още доц. Т. Радев. Освен български, ще има още от Украйна, Русия, Белгия, Македония, Беларус, Норвегия.
 


Сходни връзки

ПРАВЯТ ВТОРИ ЕТАЖ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди