изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:48 EEST
* ЕВРОМОСТОВЕ    
Европейски съюзЕСТЕСТВЕНОТО МЯСТО НА БЪЛГАРИЯ Е В ЕС

Такова е мнението на членове на Европейския съюз от т.нар. стари държави-членки и на държави от новата вълна на присъединяване, към които НДТ се обърна с въпроси за мястото на страната ни в ЕС и очакваните промени. Срещнахме се с тях в курорта Албена:

Джанлука ФАБРИЦИ /Италия/ - "Знаете ли, че България кандидатства за членство в Европейския съюз"?
- Да, чувал съм за това. Зная, че България и Румъния предстои да бъдат приети в ЕС при следващата вълна на разширяването на съюза. Признавам, че ние - обикновените италианци, нямаме много информация за това какво става в България, по какъв начин се подготвяте за присъединяването и каква е готовността ви.
Рене ВАНЕЛИ /Франция/ - "Бихте ли дали подкрепата си за присъединяване на България в Европейския съюз"?
- Имам информация, че България приключи преговорите си за членство в Европейския съюз и предстои тя да стане равноправен член. Щом преговорите са финализирани, това означава, че тя има готовност да бъде член на ЕС. Няма причина да не подкрепя кандидатурата й. Още повече, че естественото място на България - и в географски, и в културен смисъл, е в Европа.
Виктор МАЛЕЧКА /Полша/ - "С какво най-осезателно усетихте решението на присъединяване на страната Ви в Европейския съюз?"
- Най-осезателен е напливът от чуждестранни стоки на европейския пазар - имам предвид стоки от Европейския съюз. Не че и преди на нашия пазар нямаше стоки от тези страни, но сега - с премахването на бариерите, присъствието им е забележимо. Все още имаме опасения от увеличаване на безработицата, тъй като смятаме, че нашите фирми са изправени пред сериозни проблеми, за да бъдат адекватни на европейските изисквания.
Стефан САБО /Унгария/ - "Знаете ли, че България кандидатства за членство в Европейския съюз?"
- В Унгария знаем, че и Вашата страна е кандидат за членство в Европейския съюз и за съжаление не успя да се включи в първата вълна на присъединяване, за да стане заедно с нас член на ЕС от 1 май т.г. Смятам, че е нормално България да бъде член на Европейския съюз. Мисля, че това ще е добре за всички българи.
- Малгожата БОНИКОВСКА /Полша/ - "Смятате ли, че сте ощетен след приемането на страната Ви в Европейския съюз?"
- Не смятам така. Вярно, че има определени промени, но се надявам, те да са за добро. Отчитам, че по-лесно става пътуването ни, пазарът за работна ръка за нас става вече по-голям, не сме емигранти в другите европейски страни. Разчитам, че и цените на стоките ще се нормализират. Дано и нашите стоки намерят пазари в другите европейски страни, а не само техните - на нашия.
- Александър ЖИГЛО /Полша/ - "Бихте ли дали подкрепата си за членството на България в Европейския съюз?"
- Между съдбата на българите и поляците през последните десетилетия имаше доста общи неща, ние сме сродни народи и заради това, че сме славяни. Смятам, че мястото на България е в Европа, съответно и в Европейския съюз. Надявам се да изпълните всички изисквания за членство и в определения период дотогава да подобрите жизнения си стандарт.
 


Сходни връзки

* ЕВРОМОСТОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди