изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:53 EEST
И УНГАРСКИ ГРАД ПРОЯВИ ИНТЕРЕС КЪМ КАВАРНА    
НовиниКметът на унгарския град Балатонфюред, където детският хор "Морска звезда" при училище "Стефан Караджа" в Каварна участва във фестивала "Балатон-младост-изкуство", д-р Ищван Бока е изразил желанието си за по-тесни контакти с община Каварна.

Това съобщи вчера електронното издание "Балчик инфо" след завръщането на хористите от Унгария, където те, както НДТ пръв съобщи, спечелиха Гран при в раздела "Вокал".
В информацията се съобщава още, че своето възхищение от майсторството на децата от Каварна са изразили след галаконцерта Александър Саримсаков - председател на международното жури на фестивала, който е в рамките на ЮНЕСКО, и директорът на фестивала Зинаида Вари. В тазгодишното издание на "Балатон-младост-изкуство" са участвали над 700 деца от 8 държави. За успешното си представяне каварненските хористи са получили златна купа и грамота, а кметът на града д-р Бока е наградил всяко едно дете от "Морска звезда" с диплом за заслуги към фестивала.
Зам.-кметът на Каварна Дарина Колишева е подарила на унгарския кмет плакет с герба на Каварна и рекламни материали за града.
 


Сходни връзки

И УНГАРСКИ ГРАД ПРОЯВИ ИНТЕРЕС КЪМ КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди