изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:48 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 15 ЮЛИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

Ямбол. Голямо количество огнестрелни оръжия, взривни вещества и боеприпаси, църковна утвар и армейско имущество бяха иззети снощи от частни домове в града. Задържан е 45-годишният Георги Д., бивш офицер от армията.
При специализираната полицейска операция на служители от РДВР – Ямбол, продължила цяла нощ, са иззети 13 ловни пушки, 7 пистолета, снаряди, гранати, авиационна бомба, патрони с различен калибър. Намерени и иззети са заготовки за огнестрелно оръжие, както и затвори за карабина и пистолет “Маузер”. Сред бойния арсенал са открити и антики – църковна утвар и други предмети, открити при разкопки, с все още неустановена стойност. Всички процесуално-следствени действия са извършени под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол. Работата по случая продължава.

НСГП. Гранични полицаи задържаха на ГКПП-Капитан Андреево трима турски граждани, укрити в товарен автомобил. Камионът, управляван от 39-годишния Бисер Х. от Шумен, превозвал меден проводник от Турция за Полша. При извършена проверка с газ-анализатор и детектор “пулсиращо сърце”, граничните полицаи открили в товарното помещение тримата турци. Те са задържани заедно с шофьора за 24 часа в ареста на ГПУ-Свиленград.

София. В Девето РПУ подал жалба 37-годишният рецидивист Симеон М. Той заявил, че в дома му в ж.к. „Люлин” е извършена взломна кражба и подробно описал отнетото: 4 000 лева, телевизор „Самсунг”, електронна игра „Плейстейшън” и десет диска за нея. Посочил, че престъплението е станало в периода 2-4 юли, когато бил извън София. Както си му е редът, криминалистите образували дознание и добросъвестно започнали да издирват неизвестния извършител. Не след дълго установили, че кражбата е плод на въображението на Симеон. Той сам отнесъл вещите в заложна къща още на 29 юни – полицаите я намерили и иззели телевизора с протокол. Оказало че, че сумата от 4 000 лева изобщо не съществува. За това, че пред надлежен орган на властта писмено е заявил неистина, Симеон М. е уличен в лъжесвидетелстване – престъпление по чл. 290, ал. 1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция”.

НЦБ „Интерпол”. В изпълнение на постановление на Върховната касационна прокуратура вчера от страната ни е екстрадиран австрийският гражданин Карл Търнхофер. 50-годишният мъж е издирван от правосъдните органи в страната си за измами. Той причинил финансови загуби на компанията, в който работел, в размер на 65 788 евро. Установено е, че престъпленията са извършени в периода ноември 2002 – юни 2003 година. След установяването, временното задържане на Търнхофер по линия на „Интерпол” и последвалото искане за екстрадиция, той е предаден на австрийските съдебни власти.

София. Във вторник по обяд в кафене близо до Централна гара криминалисти от Второ РПУ са задържали известния на полицията Стефан М. /45 г./. При обиска от него са иззети 15 топчета с кафяво прахообразно вещество в найлонова обвивка. Химическата експертиза в лабораторията на СДВР установила, че дрогата е хероин с общо тегло около 3 грама. Друг полицейски екип от същото районно управление заловил на булевард „Христо Ботев” рецидивиста Петър Х. /29 г./. У него са намерени лилави на цвят таблетки, съдържащи морфин. Дилърите и веществените доказателства са предадени на следствието.

МВР/НДТ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 15 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди