изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:14 EEST
АУАКС НА НАТО ИЗПЪЛНИ ДЕМОНСТРАТИВЕН ПОЛЕТ НАД БЪЛГАРИЯ    
Новини Самолет АУАКС на Въздушните сили за ранно предупреждение на НАТО изпълни демонстрационен полет над България по покана на Министерство на отбраната и Министерство на външните работи.

Със същия самолет НАТО ще участва в охраната на Олимпийските игри в Атина през следващия месец, съобщи генерал-майор Гари Уинтърбъргър, командващ програмата АУАКС. Тя е създадена през 80-те години на миналия век и предстои да бъде адаптирана към новите рискове и заплахи от тероризъм. Предназначението й е основно да прихваща въздушни цели на противника и да ръководи група изтребители за тяхното унищожение.
В момента се разработват още системи за разузнаване н наблюдение на земни и морски обекти. НАТО разполага с 24 самолета АУАКС, които са базирани в Италия, Германия, Турция, Гърция и Норвегия. Те са снабдени с високотехнологична апаратура, но експлоатацията им е твърде скъпа и България не възнамерява да се присъедини към програмата.
IAF/NDT
 


Сходни връзки

АУАКС НА НАТО ИЗПЪЛНИ ДЕМОНСТРАТИВЕН ПОЛЕТ НАД БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди