изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:43 EET
ПРЕДЛАГАТ БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ЗА ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ    
ОбществоВнасят питане и до просветния министър Игор Дамянов за съдбата на Ботаническата градина в Балчик

Група депутати ще внесе предложение в Министерството на околната среда и водите за обявяване на Ботаническата градина в Балчик за защитена територия. Както НДТ писа, неотдавна министър Долорес Арсенова заяви, че за да стане Ботаническата градина защитена територия, трябвало други институции да внесат предложение за това и комисия да реши, че градината покрива необходимите критерии и изисквания. Едва след това тя можело да бъде обявена за защитена територия. Смята се, че това е единственият шанс градината да бъде спасена.
Питане в парламента до просветния министър Игор Дамянов за съдбата на Ботаническата градина ще внесе пък депутатът Лъчезар Тошев, стана ясно вчера. От министъра на образованието ще се иска отговор къде студентите на СУ "Св. Климент Охридски" ще извършват учебна и научна дейност, ако се реализира идеята на министъра на културата Божидар Абрашев за ликвидиране на Ботаническата градина и изграждането на нейно място на Център за култура и религии.
До вчера бяха събрани 5 200 подписа срещу намеренията на културното министерство да унищожи градината, а в електронния сайт са гласували още 47 000 души.
Електронното издание "Балчик инфо" пък вчера съобщи, че близо 1000 души са се присъединили към подписката на община Балчик, която се събира в подкрепа на искането за стопанисване и управление на Двореца и Ботаническата градина.

 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ЗА ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди