изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:45 EEST
ЧРЕЗ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ ЩЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ ТРУБА НА УБИТИЯ ЗАЛОЖНИК    
Заложници Българската страна е изпратила пръстови отпечатъци, които да улеснят идентифицирането на тялото, заяви Гергана Грънчарова

Информацията за намереното в покрайнините на северния иракски град Мосул обезглавено тяло ни е известна още от сутринта, но не можем да сме сигурни. Това заяви за Агенция “Фокус” зам.-министърът на външните работи и говорител на МВнР Гергана Грънчарова. Тя съобщи, че в момента се работи по идентифицирането на трупа, българската страна е поискала ДНК-анализи и е изпратила пръстови отпечатъци на иракските власти, с цел да се улесни установяването на самоличността на убития, допълни Гръначарова.
Има намерен труп недалеч от Мосул, това сведение, което имаме от сутринта, най-сетне беше потвърдено, каза в пряко включване по бТВ министърът на външните работи Соломон Паси. По думите му “непрекъснато получаваме разнообразни и противоречиви информации, за които отнема много време да бъдат проверявани”, но тази от сутринта се потвърждава. До този момент не е идентифициран трупът, положили сме всички усилия да влезем във връзка със съответните власти за идентифицирането му, добави той.
Няма надеждна информация дали вторият български заложник е жив, каза още Соломон Паси. Според него намалява вероятността той да бъде спасен.
В пряко включване от Багдад, журналист на CNN съобщи по-рано, че в околностите на северния иракски град Мосул е открито обезглавено тяло. Предполага се, че то е на единия от двамата български заложници, отвлечени в Ирак. По-късно CNN се позова на официален представител на иракската полиция, който потвърди информацията за намереното тяло.
IAF/NDT
 


Сходни връзки

ЧРЕЗ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ ЩЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ ТРУБА НА УБИТИЯ ЗАЛОЖНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди