изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:52 EET
ДО МЯСТОТО НА УБИТИЯ ГУБЕРНАТОР НА МОСУЛ СА НАМЕРЕНИ ДВЕ ОБЕЗГЛАВЕНИ ТЕЛА, ОБЛЕЧЕНИ В ОРАНЖЕВИ ДРЕХИ    
Заложници Телата на екзекутираните в оранжеви дрехи мъже, намерени в река Тигър край град Бейджи се намират в близост до мястото, на което бе нападнат и убит губернаторът на Мосул Осама Кашмулия, потвърди за Агенция “Фокус” полицейски източник от Мосул.

Ръководителят на службата за охрана на иракския външен министър Идрис Кемал Рамадан беше убит днес при атака на автомобилна колона по пътя Багдад- Киркук, на около 130 км северно от столицата. При престрелката са били ранени двама души, сред които е братовчедът на иракския външен министър Хошияр Зебари. “Ние имаме достоверна информация, че българските заложници са живи”, каза на 12 юли в Брюксел Зебари.

На 13 юли по обяд специалните иракски сили са предприели офанзива срещу терористичните групи в страната. В Багдад са арестувани повече от 500 души, заподозрени във връзки с различни екстремистки групи. Сред арестуваните има и жени.
Същият ден иракските сили са осъществили нападение срещу терористи, за които се предполага че държат за заложници българските шофьори край Мосул. При акцията има убити и ранени и от двете страни.

Според арабските източници на “Фокус” тази атака на практика проваля опитите за освобождаване на заложниците, осъществени със съдействието на кюрдските племенни вождове, посредничили за освобождаването на турските заложници по-рано.
На 14 юли, в ранния следобед, след атаката на специалните сили, губернаторът на Мосул Осама Кашмулия потвърждава, че българските заложници са живи.

Късно следобяд на 14 юли – вторник Осама Кашмулия загива при атентат в близост до град Бейджи, разположен в района на родния град на Саддам Хюсеин Тикрит /40 км./
На 15 юли във водите на Тикрит край Бейджи бе намерено обезглавено тяло на човек, облечен с оранжеви дрехи.

На 16 юли отново във водите на Тикрит бе намерено второ тяло на човек, облечен в оранжеви дрехи.
Все още не е приключила идентификацията на тялото на първия убит, за да може да се смята, че то е на български заложник. ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ДО МЯСТОТО НА УБИТИЯ ГУБЕРНАТОР НА МОСУЛ СА НАМЕРЕНИ ДВЕ ОБЕЗГЛАВЕНИ ТЕЛА, ОБЛЕЧЕНИ В ОРАНЖЕВИ ДРЕХИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди