изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:24 EET
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, АРЕСТУВАНИ В ИСПАНИЯ ЗА ТРАФИК НА ХЕРОИН И ПРОСТИТУТКИ    
По светаДвама българи са били арестувани в рамките на операция по разбиването на мрежа за трафик на хероин в Испания

Служители на испанската Национална служба “Полиция” са разбили в Мадрид международна мрежа за трафик на хероин, предаде агенция Europa Press. Задържани са двама български граждани. Арестувани са и двама косовари. Предполага се, че те са ръководителите на престъпната организация. При операцията, под кодовото име “Йогурт”, са били конфискувани седем килограма кокаин, 14 кг. вещества за примесване на наркотици, както и различни преси и шаблони за “оформяне” на наркотика.

Задържаните са Дургут Х. на 42 години и Илир И на 32 години, и двамата от Косово. Според информацията те са заподозрени в “трафик на наркотични вещества на международно ниво”. Няколко месеца по-рано са били задържани други двама членове на престъпната мрежа, посочва агенцията. Това са българските граждани Иван Лозанов Е. на 56 години и Фатим Павлов Е. на 55 години.

Четиримата са арестувани след продължило няколко месеца разследване, провеждано от Звеното за борба с наркотиците и организираната престъпност на Районното управление на съдебната полиция в Мадрид.

Българите били арестувани в Мадрид през март след проверка на автомобила им. Служителите на испанските органи на реда открили, че резервоарът на колата е с двойно дъно, в което били скрити 12 пакета дрога. Заловеното количество наркотици е било приблизително осем килограма.

Източници от следствието съобщиха, че хероинът е идвал от Турция и е преминавал през България, Сърбия, Австрия, Италия, Франция, като крайната точка е била Испания.

Четиримата задържани са с криминално минало. Срещу тях са били издадени съдебни заповеди за експулсиране, тъй като са пребивавали нелегално в Испания, допълва Europa Press. ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, АРЕСТУВАНИ В ИСПАНИЯ ЗА ТРАФИК НА ХЕРОИН И ПРОСТИТУТКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди