изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:19 EEST
ДО ГРАД РАМАДИ В ИРАК УБИХА ЙОРДАНСКИ ШОФЬОР И МУ ИЗВАДИХА ОЧИТЕ    
По светаБлизо до град Рамади иракски бунтовници са застреляли йордански шофьор на камион, след което му извадили очите и оставили тялото да лежи на пътя, съобщава РИА Новости, като се позовава на информация местната полиция и очевидци, цитирани от Reuters.


Йорданецът Айид Нассир е пътувал с камион от йорданската столица Аман за Багдад и е бил нападнат от въоръжени бунтовници в района на Рамади, на около 100 км. западно от иракската столица. По стъклото на камиона “Мерцедес” има следи от най-малко 7 куршума. Тялото на шофьора е с множество огнестрелни рани по главата и гърдите.

Шофьорите на камиони се превръщат все по-често в жертви на въоръжени групировки в района на Рамади и Фалуджа, особено по пътя, който води от Йордания за Багдад и се намира под контрола на сунитски бунтовници, след като американските сили се изтеглиха от района след боевете през април-май, отбелязва агенцията.

Неспокойно е и по други трасета в Ирак. Саудитският вестник “Рияд” съобщава в днешния си брой, като се позовава на представител на саудитска транспортна компания, че на КПП “Аръар”, на границата между Саудитска Арабия и Ирак, са се събрали 340 цистерни поради опасения от нападения. По думите на източника, шофьорите очакват момента, в който “преминаването през територията на Ирак ще стане безопасно”. ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ДО ГРАД РАМАДИ В ИРАК УБИХА ЙОРДАНСКИ ШОФЬОР И МУ ИЗВАДИХА ОЧИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди