изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:54 EEST
СИМЕОН: МАХАМ ИМЕТО СИ ОТ НДСВ, ЛИЧНО ЩЕ РЕДЯ ДЕПУТАТСКИТЕ ЛИСТИ    
Политика Отворено писмо на царя-министър-председател Симеон II Сакскобургготски

Реших по този нестандартен начин – чрез това отворено писмо, да споделя с вас моето виждане за България.

Мисля, че е необходимо да изложа по-обстойно какво да очакват хората и какви са насоките в дейността на правителството.

Така започва писмото си, публикувано на правителствения сайт, премиерът Симеон Сакскобургготски.

В обширния документ премиерът се спира последователно на това, което е свършил кабинетът до момента, на реалностите около приемането ни в НАТО и приключването на преговорите с ЕС, на делото в Либия и трагедията с шофьорите ни в Ирак, за да завърши, давайки ясен знак, че водената от него политическа сила има сериозни претенции за парламентарните избори през 2005.

В началото на откритото си писмо министър-председателят подчертава, че целта на включването му в обществения живот не е променена от 2001 година, а именно - подобряване на жизненото равнище и на условията на живот на всички българи.

Премиерът отбелязва, че българската икономическа машина, която толкова дълго бе неизправна, най-после заработи и се развива в правилната посока.
Той дава пример с няколко конкретни резултати

Процентът на безработица бе сведен от 19,3% през 2001 г. на 12,6% днес, тоест - намален е с една трета. София е една от столиците в Европа с най-ниска безработица (3,6%). Безспорен факт, по думите на премиера, е нарасналата покупателна способност на хората. Само за последните пет месеца потреблението се е увеличило с 18%. Сакскобургготски прилага като пример и това, че броят на внесените коли се е увеличил с 40% от 2001 до 2003 година!

Един от акцентите в откритото писмо на премиера е насоката, в която работи правителството - увеличаване на минималната работна заплата от 85 лв. на 150лв. (с над 75 % в сравнение с 2001 година), намаляване на най-ниския данък от 20% на 10%, увеличавайки необходимия минимум, и с подобряване на социалната обезпеченост на около 300 000 трудещи се чрез регламентиране на техния статут.
Искам да бъдат предприети нови, по-амбициозни мерки на солидарност. Никой от нашите съграждани не бива да бъде изоставен, заявява Сакскобургготски.

Специално внимание премиерът обръща на това, което предстои в партията НДСВ:

••Като министър-председател имам достатъчно аргументи и поводи, за да кажа, че управлението на НДСВ и ДПС до момента е успешно. Постигнахме добри резултати и с много усилия променихме образа на България.
Причината затова е, че НДСВ възникна от необходимостта да се изгради една модерна партия, преодоляла острото политическо противопоставяне. Ние не създаваме напрежение. Ние не назовахме врагове. Ние не предизвикахме конфликти. Нашето правителство работи с всички сили, за да изведем страната на европейската магистрала••

Премиерът Сакскобургготски специално отбелязва, че една управляваща либерална партия се олицетворява не от една личност, а от личности, работещи в екип. По тази причина вече работела група от съмишленици, които трябва да преложат ново име на партията, с което да се излезе на предстоящите избори.

Министър председателят подчертава в своето писмо, че той не е стандартният политик, за когото присъствието във властта е водеща амбиция и кулминация в професионалната му траектория.
Симеон предупреждава също така, че на изборите през 2005 няма да се случи това, което стана през 2001 година.
Именно по повод на изборите след една година искам да ви уверя, че благодарение на натрупания опит в страната лично ще контролирам подреждането на бъдещите депутатски листи.
От тях ще отпаднат хора, които поставят собствените си интереси пред тези на обществото, както и политическите хамелеони.
Бъдете сигурни, че имам реална представа за качествата и недостатъците и на тези, на които се доверих преди три години.

В отвореното си писмо премиерът се спира и на някои изказвания, според които той е по-подходящ за президент, отколкото за премиер.
Припомняме, това заяви преди няколко седмици и парламентарният шеф Герджиков

••Учудва ме как едно предположение, основаващо се на чисто субективен критерий – че било по-подходящо за мен да съм президент, се коментира от някои политически наблюдатели като факт.
Призовавам ви да не отдавате значение на безпочвени твърдения и “сигурни” прогнози, свързани с бъдещите ми намерения. Това са спекулации, имащи за цел да разколебаят привържениците на НДСВ.

news/NDT

 


Сходни връзки

СИМЕОН: МАХАМ ИМЕТО СИ ОТ НДСВ, ЛИЧНО ЩЕ РЕДЯ ДЕПУТАТСКИТЕ ЛИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.80 секунди