изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:42 EET
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 16 И 17 ЮЛИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

Варна. 15 – годишен младеж от Горна Оряховица, не осъждан, бе задържан във връзка с извършен въоръжен грабеж. На 23 юни около 19 часа до Паметника на българо-съветската дружба, неизвестно лице нападна с нож две момичета на 17 и 19 години. След нанасяне на порезни рани по ръцете и гърба им нападателят им отнема мобилен апарат и сумата от 50 лева. При извършения оглед на местопроизшествието полицията откри доказателства, които след направени експертизи помогнаха за установяване извършителя на престъплението. По случая бе образувано дознание по чл. 198 от НК.

София. Сигнал за грабеж на газостанция на ул. „Градинарска” в столицата е бил подаден в Пето РПУ към полунощ. На място веднага са изпратени автопатрули, които установили, че към 23,40 часа двама непознати влезли в касовото помещение на газостанцията. Те заплашили с пистолет 29-годишната продавачка и отнели 83 лева от оборота. Служителката успяла да натисне паник-бутона на СОТ „Егида”, но грабителите избягали. Криминалисти от СДВР и Пето РПУ работят по случая.
Полицейски служители открили при обиск на 23-годишния Антон Б. от Варна найлонов плик с тревиста зелена маса. От направената експертиза е изяснено, че тревата е марихуана с общо тегло 17 грама. Със същата дрога е заловен при полицейска проверка на ул. „Струга” непълнолетният И.Д./17 г./ Бяло прахообразно вещество намериха криминалисти от Второ РПУ при претърсване в жилището на 34-годишния Пепи И.в ж.к.”Надежда”. Оказало се, че веществото е амфетамин, с тегло 2, 2 гр. Пликче с амфетамин носел в джоба си и криминално проявеният Никола Д./22 г./ от Ловеч, когато патрулиращи полицаи го спрели за проверка в кв. „Лозенец”. Наркотикът е иззет, задържаните са в арестите на Второ и Четвърто РПУ, образувани са предварителни производства.

Враца. Вчера при проведена специализирана полицейска операция в местността ”Деривол”, служители на ПУ ”Дъбника” са задържали Георги К. “Циклопа” /38 г./ от Враца, обявен за общодържавно издирване на 21.04.2004 г. При задържането в него е намерена и иззета каменна оброчна плочка от бял камък с размери 18.5 см х 13 см. и дебелина 4 см., заоблена в четирите края, с изображение на гола мъжка фигура с брада и орел на лявото рамо. Произходът на плочката е в процес на установяване. По случая в РПУ-Враца е образувано дознание.

17 ЮЛИ 2004 Г.

София. При провеждане на специализирана полицейска операция по наркотици, в района на жк:”Младост” е задържан Цветан Й./22/, известен на полицията. При извършената проверка у него криминалистите са намерели найлоново топче, съдържащо кафяво прахообразно вещество-хероин. Служители на Осмо РПУ са задържали 17-годишен, у когото са открили найлоново топче, съдържащо суха тревна маса, след тест реагирало на марихуана. Двамата младежи, заедно с материалите са предадени на следствените органи.

Кърджали. Огнеборци от РСПАБ-Крумовград са спасили от изпепеляване пет декара неожънат житен блок край крумовградското село Рогач. Сигналът е подаден вчера в 10 часа. След бързата намеса на екип от огнеборци пламъците са локализирани, преди да обхванат житото. Пожарът е предизвикан от Юсуф А./65/, собственик на житния блок, уточняват от регионалната дирекция. Докато чакал да дойде комбайн да жъне, той запалил цигара, хвърлил незагасения фас в сухите треви и огънят бързо плъзнал. Съставен му е акт за административно нарушение.

Велико Търново. В РПУ-Горна Оряховица са образувани дознания по чл.354В, ал.1 от НК и чл.339, ал.1 от НК срещу 20-годишен младеж от село Върбица. При извършено претърсване на жилищни помещения и дворно място, криминалистите са иззели 280 кг зелена листна маса, която при тестване с полеви наркотест е реагирала за наличие на наркотични вещества, 12 грама семена от канабис и незаконна едноцевна ловна пушка, 12 калибър с неустановена марка и модел. Младежът не е известен на органите на реда. Служителите на районното управление продължават работата по случая.

Видин. При специализирана полицейска операция на служители от РЗБОП при регионалната дирекция е задържан В.М./34/, известен на полицията. На автопаркинг в района до градския стадион, в багажника на паркиран автомобил „Опел” с видинска регистрация криминалистите са открили два броя пакети, съдържащи 2,38 грама наркотично вещество - амфетамин във вид на таблетки. Образувано е следствено дело.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 16 И 17 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди