изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:23 EEST
СДРУЖЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА - БЛИЗНАЦИ ПРАВЯТ В СИЛИСТРА    
Общество Анжела Николова, Антоанета Георгиева и Изабела Василева са инициаторките на идеята за бъдещото сдружение на семейства от Силистренско, в които се отглеждат деца-близнаци.


Трите майки обявиха идеята си пред ръководството на Силистренската община днес, откъдето получиха пакети с храни и играчки, осигурени от фондация АДРА с посредничеството на кмета на с. Сребърна Георги Боев.


Те считат, че сдружаването на семейства с близнаци ще облекчава отглеждането на децата чрез взаимно подпомагане и се надяват с дейността си организацията да предизвика вниманието на държавните институции към техните проблеми. Според младите жени са необходими промени в действащата нормативна уредба за социално подпомагане на младите майки, тъй като сумите за майчинство са еднакви независимо дали семейството се грижи за едно дете или за близнаци. Те се чувстват ощетени и от намаляването на платеното време за отглеждане на близнаци от 3 на 2 години.
“Ще се опитаме да направим нещо ако не за нашите деца, поне за бъдещите”, са решени трите жени. Воден е разговор с кмета на общината Иво Андонов, подобна среща им предстои и с областния управител на Силистра Петко Добрев. За съдействие ще бъдат потърсени и силистренските народни представители.
Справка от общинския сектор ГРАО показва, че в Силистренската община има 47 семейства с близнаци от 0 до 18 години.
IAF/NDT
 


Сходни връзки

СДРУЖЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА - БЛИЗНАЦИ ПРАВЯТ В СИЛИСТРА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СДРУЖЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА - БЛИЗНАЦИ ПРАВЯТ В СИЛИСТРА
Автор: Anonymous да 2005-06-10 @ 15:37 EEST
АЗ СЪЩО СЪМ МАЙКА НА БЛИЗНАЦИ И СЕ ПРИНУДИХ ДА ЗАПОЧНА РАБОТА СЛЕД НАВЪРШВАНЕТО ИМ НА 1 ГОД.МНЕНИЕТО МИ Е ЧЕ МАЙЧИНСТВОТО НЕ ТРЯБВА ДА Е ЕДНО И СЪЩО ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЕДНО ДЕТЕ И НА БЛИЗНАЦИ, ЗАЩОТО РАЗХОДИТЕ СА ЗА ДВЕ ДЕЦА, НЕЗАВИСИМО ЧЕ РАЖДАНЕТО Е ЕДНО КАКТО ГО РАЗГЛЕЖДА ДЪРЖАВАТА.ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ НЕЩО, КОЕТО ДА ЗАЩИТИ СЕМЕЙСТВАТА С БЛИЗНАЦИ.
СДРУЖЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА - БЛИЗНАЦИ ПРАВЯТ В СИЛИСТРА
Автор: Admin да 2005-06-10 @ 16:04 EEST
Za redakciata e interesno da napravi interviu s Vas po tazi tema. Ako ste saglasni - abadete ni se ka je.efon ili na elektronnia adres. Pismoto adresiraite do Sabina Dukova.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди