изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:54 EEST
МИТИНГ ПРОТИВ РАЗДЕЛЯНЕТО НА МАКЕДОНИЯ ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП    
По света Никола Груевски призова македонските граждани да участват в масов митинг срещу децентрализацията

Скопие. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски призова македонските граждани, които не са доволни от предложенията на правителството за новото териториално деление на Македония, да участват в митинг на опозицията в Скопие, съобщи кореспондентът на “Фокус” в македонската столица.
“Протестите не са насочени, нито срещу албанците, нито срещу СДСМ, а срещу няколко политици във властта, които искат да поделят Македония на етническа основа”, изтъкна Груевски.
Митингът в Скопие ще се състои следващата седмица в организация на 21 политически партии и неправителствени организации.
Вчера Груевски държа реч пред около 2000 граждани в Струга, които протестираха срещу новото териториално деление на страната.
По-рано лидерът на ВМРО-ДПМНЕ заяви, че предложението на македонските власти за децентрализацията е акт на предателство на националните интереси на Македония.
Предложенията за децентрализацията предвиждат присъединяването на Сарай и Кондово към Скопие в резултат от което албанците ще станат над 20% от населението в града и албанският ще бъде въведен като втори официален език в столицата. Към Струга ще се присъединят всички селски общини с изключение на Вевчани и тя ще стане албанска община. Кичево ще запази сегашните си граници до 2008 година. ИАФ/НДТ




 


Сходни връзки

МИТИНГ ПРОТИВ РАЗДЕЛЯНЕТО НА МАКЕДОНИЯ ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди