изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:16 EEST
БЪЛГАРСКИТЕ ЕКСПЕРТИ НАПУСНАХА "АЛ ДЖАЗИРА"    
ЗаложнициДоха. Говорителят на катарската сателитна телевизия “Ал Джазира” Джихад Балут заяви за Агенция “Фокус”, че екипът от експерти на Министерството на външните работи на България е напуснал сградата на централата на “Ал Джазира” в Доха.

Специалистите, които по думите на зам.-министъра на външните работи и говорител на МВнР Гергана Грънчарова, са двама представители на МВР, посланикът на България в Кувейт Ангел Манчев, както и консулът ни в Кувейт Милена Петрова, посетиха днес телевизията, за да изгледат видеозаписа на екзекуцията на единия от двамата български заложници, отвлечени в Ирак.
“Специалистите Ви гледаха видеозаписа в продължение по около 45 минути, след което си тръгнаха”, заяви говорителят на “Ал Джазира”. Балут отказа да разкрие повече подробности за посещението на екипа с думите: “Нищо повече не знам, това, което знам съм го казвал и се опасявам да не започна да се повтарям. По-добре питайте за подробности Вашето Министерство на външните работи”. На въпрос дали се планира ново посещение на български представители в телевизия, Балут отговори така: “Не виждам причина за ново посещение, но ако те поискат, са повече от добре дошли”.

Джихад Балут допълни, че в телевизията не са постъпвали нови аудио- и видеоматериали, свързани със съдбата на двамата български заложници в Ирак, но подчерта, че ако такива постъпят, те ще бъдат излъчени в ефира на “Ал Джазира”.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИТЕ ЕКСПЕРТИ НАПУСНАХА "АЛ ДЖАЗИРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди