изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:18 EEST
ОБЯВИХА СЪСТАВА НА БЪЛГАРИЯ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ ЗА ОЛИМПИАДАТА В АТИНА    
ТуризъмИндия се подготвя в Боровец, а Колумбия тренира в Пловдив.



Кор. пункт на НДТ в Албена: Руслан ЙОРДАНОВ

Ясен е вече съставът на националния тим на България по вдигане на тежести за Олимпиадата в Атина, която започва през август. Шестима мъже и четири жени ще представят страната ни.
Това са Севдалин Минчев (кат. до 62 кг), Иван Стоицов (77), който е новото име в отбора, Милен Добрев и Никола Колев (94), Алан Цагаев (105), Величко Чолаков (+105), Изабела Рифатова (48), Златина Атанасова (58), Милена Трендафилова и Славейка Ружинска (69).
В момента националите ни тренират по два пъти на ден. Те прекарват по шест часа в спортната зала - от 9 до 12 и от 16 до 19 часа. В курорта тежкоатлетите ще останат до 6 август. Два дни след това за Атина ще замине първата група.
Състезанията от олимпийския турнир по вдигане на тежести започват на 14 август с категория до 48 кг при жените. Там ще ни представя Изабела Рифатова, която в Сидни “изгоря” след употреба на допинг. Според треньорите в представителния ни тим Изабела трудно може да се върне на бял кон, тъй като в нейната категория властват туркиня и тайландка. “Надеждата умира последна. Изабела, както и останалите, са големи състезатели и всеки може да се окичи с медал”, добави Аспарухов.
В момента в България се подготвят още два национални отбора по вдигане на тежести. Индийците тренират в Боровец, водени от Йордан Иванов, а Колумбия, начело с Ганчо Карушков, води занимания в Пловдив. Албания ще бъде водена в Атина от Диян Дейков, който подготви състезателите на балканската страна в Добрич.
На нашите национални състезатели им е забранено да отделят време за други спортове, като волейбол и футбол, за да не се контузят. По време на подготовката си за Олимпиадата те не трябва да ходят на дискотека, да не пият алкохол, да не стоят до късно, издадоха близки до отбора. Пламен Аспарухов каза, че те са професионалисти и че едва ли биха си подзволили да пият концентрати и да ходят на дискотеки преди големия форум в Гърция. Националите са отседнали в хотел “Ком”, където е и президентът на БФВТ Антон Коджабашев.

Съставът на България за Атина‘2004

МЪЖЕ:

Севдалин Минчев - кат. до 62 кг
Иван Стоицов – кат. до 77 кг
Николай Колев – кат. до 94 кг
Милен Добрев – кат. до 94 кг
Алан Цагаев – кат. до 105 кг
Величко Чолаков – кат. +105 кг

ЖЕНИ:

Изабела Рифатова – кат. до 48 кг
Златина Димитрова – кат. до 58 кг
Славейка Ружинска – кат. до 69 кг
Милена Трендафилова – кат. до 69 кг

 


Сходни връзки

ОБЯВИХА СЪСТАВА НА БЪЛГАРИЯ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ ЗА ОЛИМПИАДАТА В АТИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди