изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:40 EEST
Н. ВАСИЛЕВ ОБЕЩАЛ ДА ПУСНЕ "АЛБЕНА ЕКСПРЕС"    
ОбществоТой е дал това уверение на среща вчера с народния представител от НДСВ Антония Първанова и кмета на Добрич Детелина Николова. Вицепремиерът довел 11 министри на транспорта на разходка до нос Калиакра, Двореца в Балчик и курорта Албена

Вчера вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев, заедно с още 11 негови колеги са били на посещение в Добричка област. Запознаването с нос Калиакра, "Двореца" в Балчик и курорта Албена е било включено в културната програма на семинара в Евксиноград, в който участват транспортните министри на България, Румъния, Босна и Херцеговина, Хърватия, Македония, Албания, Гърция, Турция, Сърбия и Черна гора, Русия, Украйна и Молдова. Използвахме възможността да ги поканим в Добричка област и да поставим пред вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев проблема със спрения бърз влак "Албена", каза д-р Първанова. Тя и кметът на Добрич Детелина Николова са го запознали с необходимостта от връщането на влака, който, особено през зимните месеци, е основна връзка със столицата и други части на страната. Като домакини в разговорите са участвали и кметовете на Каварна Цонко Цонев и на Балчик Красимир Михайлов.
Министър Н. Василев е обещал да посети Добрич с екип от експерти и на място да обсъди необходимостта от бързия влак. Още днес Д. Николова ще изпрати покана за това. Очаква се тази визита да се реализира до 1-2 седмици. Тъй като представеният до момента анализ от БДЖ, въз основа на който влакът "Албена" бе спрян, не е бил добре аргументиран, а само е било посочено, че е с цел икономическа ефективност, д-р Първанова е настояла за мотивиран анализ за преструктурирането на БДЖ и спирането на "Албена", който министър Василев е разпоредил да се изготви.
Вицепремиерът е приел направените от д-р Първанова и Д. Николова предложения влакът да се казва "Албена експрес", да тръгва от Добрич, а вагоните на варненския влак да се прикачват към него. Поискано е още той бъде с променлив брой вагони, които да зависят от потребностите, като има гъвкавост при определянето на броя им от 24 часа. Целта е да се задоволят нуждите на пътниците, но в същото време да не пътуват празни вагони при по-малко пътници. Министърът е приел и другото предложение - една от новите дизелови мотриси да бъде предоставена именно за "Албена експрес".
Н. Василев е обещал да се върне в Добрич с необходимите анализи и аргументация. Тук той ще се срещне с медиите и обществеността, които д-р Първанова и кметът Д.- Николова призовават митивирано да представят необходимостта от връщането на влака "Албена". Надявам се при идването си вицепремиерът да обяви поисканото и обещаното на срещата вчера като взети решения, каза пред НДТ д-р Първанова.

 


Сходни връзки

Н. ВАСИЛЕВ ОБЕЩАЛ ДА ПУСНЕ "АЛБЕНА ЕКСПРЕС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди