изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:29 EEST
ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ ПОЖАРИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО    
Ред и сигурностНай-често са горели жилища на граждани. Увеличили са се умишлено предизвиканите пожари

С над два пъти са намалели пожарите в селското стопанство през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на предходната, става ясно от анализ на РЗ "Пожарна и аварийна безопасност" към РДВР в Добрич. От началото на годината до края на юни те са 12, докато през 2003 г. са били 25. Основната част от пожарите са в жилища, но и при тях през първото шестмесечие се наблюдава намаление - с 25 по-малко в сравнение с м.г.
От РЗ "ПАБ" отчитат като цяло тенденция към намаляване броя на пожарите. През първите шест месеца на годината произшествията, в които са участвали огнеборци, са били 256, от тях 198 пожари. През периода са намалели излизанията за гасене на сухи треви и отпадъци - 107 при 140 за м.г. Почти двойно е намалял и броят на лъжливите повиквания - от 22 за 2003 г. на 13 през 2004 г.
Основната причина за възникването на пожари е късо съединение - в 29 от случаите, умисъл - в 21, и небрежност при боравене с огън -10. Огнеборците отчитат нарастване на пожарите в следствие на умишлени действия - от 15 през 2003 г. на 21 през 2004 г. Намалял е обаче броят на пожарите с неустановена причина. Два пъти са намалели и произшествията в следствие на детска игра с огън.
При възникналите пожари през първите шест месеца на годината са загинали двама души, през м.г. жертвата е била една. Пострадалите са четирима срещу трима за 2003 г.
 


Сходни връзки

ДВОЙНО СА НАМАЛЕЛИ ПОЖАРИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди