изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:14 EEST
СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ НА МЕДИЦИТЕ НИ В ЛИБИЯ СЕ БАЗИРАТ НА НЕПРАВИЛЕН ПРЕВОД    
НовиниЛибия е игнорирала научни факти и е взела под внимание неправилно преведени доказателства при произнасянето на смъртните присъди на петте български медицински сестри и палестински лекар, осъдени за умишленото заразяване със СПИН на 426 либийски деца в болницата в Бенгази. Това съобщава списание "Нейчър", предаде БНР.



Изданието цитира Люк Монтание, който заявява, че "при по-нататъшното изопачаване на истината", присъдата е базирана на най-малкото отчасти неправилно превеждане от английски на арабски език на термина "рекомбинантен" /"recombinant"/. Този термин, използван в доклада на Монтание и Виторио Колизи в смисъл на естествено съчетаване на естествени вируси, е преведен като "генетично модифицирани" вируси, предполагащи човешка манипулация.

"Присъдата задоволи жаждата за отмъщение на тълпата и бе посрещната с бурна радост в Бенгази", се казва в статията. "Тя обаче би трябвало да смрази кръвта на всеки, който го е грижа за справедливостта и използването на научни доказателства в нейно име", пише още изданието, цитирано от Bulgarian News Network.
IAF/NDT
 


Сходни връзки

СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ НА МЕДИЦИТЕ НИ В ЛИБИЯ СЕ БАЗИРАТ НА НЕПРАВИЛЕН ПРЕВОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди