изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:00 EEST
14 ЩЕ СА НОВИТЕ НОТАРИУСИ ЗА СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ    
Новини94 от кандидатите за нотариуси издържаха устния изпит организиран от Министерство на правосъдието от 10 до 12 юли. Скъсаните на втория тур са само 4.

Скъсаните на втория тур са само 4. Обявените свободни места за нотариуси в цялата страна бяха 307. Това означава, че след проведения трети конкурс остават незаети 213. Във Варна и Добрич са попълнени вакантните бройки, съответно 6 и 3. От Ихтиман и Девня са се класирали по двама юриста, а от Омуртаг - 1. В Шумен остават незаети 7 места, в Силистра - 4, в Генерал Тошево - 1. Според чл. 12, ал. 2 и 3 от ЗННД (Закона за нотариусите и нотариалната дейност) комисията, която провежда конкурса, изпраща протокола с резултатите на министъра на правосъдието. В 14-дневен срок той трябва да издаде заповед за вписване в регистъра на Нотариалната камара на класиралия се в съответния район кандидат.
Започва проверка на досега разкритите нотариални кантори с цел да се установи отговарят ли те на изискванията предвидени в Закона.
Нотариусите предупреждават всички граждани, които ще извършват сделки с недвижими имоти от 1 юли до края на годината, да вземат ново или да презаверят удостоверението си за данъчна оценка в съответното подразделение на Териториална данъчна дирекция.Това се налага заради измененията в Закона за местните данъци и такси. Новите изисквания не засягат сделките с незавършено строителство. РНК/НДТ
 


Сходни връзки

14 ЩЕ СА НОВИТЕ НОТАРИУСИ ЗА СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди