изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:44 EEST
МРРБ ОБЕЩА ДА ДОВЪРШИ ДАМБАТА    
Общество
Министерството на регионалното развитие и благоустройството е обещало пред община Балчик да продължи изграждането на брегоукрепителното съоръжение Дамбата, което свързва Балчик и Албена, съобщи за НДТ зам.-кметът Живко Неделев

Припомняме, че изграждането й бе замразено през последните години заради липса на финансиране. Дори направеното започна да се руши.
Разчетите по окрупнени показатели сочат, че за изграждане на оставащите 1247 метра от съоръжението са нужни около 8 милиона лева. Точните разчети ще бъдат направени от "Геозащита" - Варна, която е проектант на обекта. Според Ж. Неделев, най-вероятно МРРБ ще отпусне средства за частично завършване на Дамбата.
Във факс на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, дирекция "Програма ИСПА", е дадено уверение до община Балчик, че заедно с международни консултанти са избрали да бъде изпълнен вариант, който включва изграждане на незапочнатата част от 1247 метра и довършване на направеното до момента върху 1179 метра. Предвидени са и дренажни дейности.

 


Сходни връзки

МРРБ ОБЕЩА ДА ДОВЪРШИ ДАМБАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди