изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:45 EEST
ОТ СУ ЗАЯВИХА, ЧЕ СА ПОСЛЕДНАТА ПРЕГРАДА ПРЕД ПОДГОТВЯЩАТАТА СЕ СКРИТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК    
Новини Софийският университет “Св. Климент Охридски” е последната преграда пред подготвящата се скрита приватизация в Балчик. Около това се обединиха днес участници в пресконференцията по проблемине на Университетската ботаническа градина в Балчик, която се проведе в Ректората на СУ “Св. Климен Охридски”.

На нея бе огласено писмо от сдружение “Български Великден” в подкрепа на Софийския университет и декларация на Обществения комитет за спасяване на ботаническата градина в гр. Балчик. Първите подписи под декларацията на Обществения комитет са на 29 български академици, членове на Българската академия на науките, начело с нейния председател акад. Иван Юхновски. Към декларацията се присъединяват и много частни лица. В декларацията се казва: “Ние, членовете на обществения комитет сме силно обезпокоени от продължаващото опустошение, на което е подложена Ботаническата градина в гр. Балчик. Безотговорни и некомпетентни чиновници от Министерството на културата целенасочено унищожават уникалната растителност, създадена с труда на поколения световноизвестни български ботаници. Същите тези чиновници лансират посредством масмедиите нелепи обвинения срещу създателите на това уникално съчетание от дендрологични и флорални колекции, което с право претендира да е една от визитните картички на България.”
От обществения комитет се обръщат към министъра на вътрешните работи да разпореди на икономическата полиция, за се прекрати “противозаконната дейност”.
В декларацията се отправя обръщение и към Главния прокурор да направи така, че “Районната прокуратура в Балчик да започне да осъществява функциите си по изпълнението на съдебните решения, а не, както досега, чрез бездействието си да се превръща в параван на беззаконието.”
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ОТ СУ ЗАЯВИХА, ЧЕ СА ПОСЛЕДНАТА ПРЕГРАДА ПРЕД ПОДГОТВЯЩАТАТА СЕ СКРИТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди