изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:53 EEST
УВЕЛИЧАВАТ СЕ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В КРУШАРИ    
ОбществоС 20 души ще се увеличи броят на държавните служители в община Крушари във връзка с ПМС N145 от 28 юни, съобщи за НДТ председателят на ОбС Зекерие Алиш.

На предстоящата сесия в понеделник трябва да бъдат одобрени промените в структурата на общинската администрация, предложени от кмета Господин Господинов. Кметът обясни, че сега общата численост на общинската администрация е 50, от тях 29 са държавни служители, а останалите са на издръжка на общината. С промяната държавните служители в Крушари ще станат 49, при обща численост на персонала 58. Така 9 души ще бъдат заети във финансираните от общината дейности. По този начин, според Г. Господинов, ще намалеят разходите за заплати на общинските служители и средствата ще могат да бъдат насочвани към други дейности. Предвижда се към администрацията да бъдат разкрити няколко нови длъжности. Те са на специалист "Образование и култура", финансов контрольор, старши счетоводител, младши специалист "Демографски и етнически въпроси" и специалист "Информационно обслужване". В пет кметства ще бъдат назначени младши специалисти.
На сесията в понеделник ще бъде приет отчет за изпълнението на приходите и разходите на бюджета на община Крушари за първите шест месеца на годината, каза още З. Алиш. Предстои приемането и на финансов план за провеждането на фолклорния събор "Текето" на 31 юли и 1 август.
 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВАТ СЕ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди